Ce rol joacă alimentația împotriva refluxului gastroesofagian al bebelușului

Refluxul gastroesofagian se produce când conținutul stomacului se întoarce în esofag, adică în tubul care leagă gâtul și stomacul. Este o problemă frecventă la sugari, în special la cei care au trei luni sau mai puțin. Refluxul gastroesofagian apare de obicei atunci când sfincterul esofagian inferior (mușchiul dintre stomac și esofag) este slab sau slab dezvoltat. Este de obicei o supapă cu sens unic care se deschide temporar când înghiți ceva. Când sfincterul esofagian inferior nu se închide corect, conținutul stomacului poate reveni în esofag. Refluxul gastroesofagian poate rezulta și dintr-o hernie hiatală sau alergii alimentare.

Un sugar normal și sănătos, care are reflux gastroesofagian ușor, poate prezenta vărsături după hrănire, dar de obicei nu este iritabil. La unii sugari, totuși, acest reflux poate fi sever.

Semnele unei probleme severe de reflux la sugari includ:

·  plâns și iritabilitate

·  creștere puțină sau deloc în greutate

·  refuzul de a mânca

·  scaune care sunt sângeroase sau care arată ca zațul de cafea

·  vărsături frecvente sau puternice

·  vărsături galbene, verzi, sângeroase sau care arată ca zațul de cafea

·  respirație șuierătoare sau tuse

·  respirație dificilă

·  apnee (absența respirației)

·  bradicardie (ritm cardiac lent)

Tratamentul pentru refluxul gastroesofagian la sugari va depinde de gravitatea afecțiunii.Totuși, în majoritatea cazurilor, medicul dumneavoastră vă va sugera să schimbați alimentația bebelușului. De exemplu, puteți apela la formula de lapte praf antireflux, cum este lapte praf Humana.

Pentru reflux ușor

Medicul vă poate recomanda să adăugați una sau două lingurițe de cereale de orez în formula de lapte praf a bebelușului. Formula îngroșată va face conținutul stomacului mai greu de regurgitat, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să prezinte vărsături.

Este important de reținut că, deși acest lucru ajută la reducerea vărsăturilor, el nu oprește complet refluxul. De asemenea, trebuie știut că adăugarea de cereale de orez la formula de lapte praf înainte ca un sugar să aibă patru luni poate crește riscul de alergii alimentare sau alte complicații, cum ar fi supraalimentarea sau sufocarea. Nu adăugați cereale la formula pentru sugari decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să faceți acest lucru.

Pentru reflux sever

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o modificare a formulei dacă bebelușul dumneavoastră are reflux sever. Majoritatea formulelor pentru sugari sunt fabricate din lapte de vacă și îmbogățite cu fier. Unii sugari sunt alergici la o proteină găsită în laptele de vacă, care le poate declanșa refluxul gastroesofagian. Astfel este necesar să găsiți un alt tip de formulă de lapte pentru bebelușul dumneavoastră.

Articolul Anterior

Cursuri de Social Media premium, pentru afaceri de succes în 2021

Articolul Urmator

Sfaturi pentru a evita accidentele la locul de muncă

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *