Sfaturi pentru a evita accidentele la locul de muncă

Accidentele la locul de muncă se întâmplă mai des decât crezi. Există o serie de riscuri și pericole care pot fi prezente la locul de muncă, în special atunci când se lucrează la înălțimi sau alte zone în care căderea sau intrarea în contact cu materialele periculoase este o obișnuință.

Pentru fiecare angajator trebuie să fie o prioritate că mediul în care lucrează angajații lui este unul sigur, astfel încât să se poată evita accidentele și rănirile.

Așa cum se prevede în Legea securității și sănătății în muncă, rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul Securității și Sănătății în Muncă se consemnează în mod obligatoriu în fișele de instruire individuale, numite și fișe SSM, cu indicarea materialului predat, a duratei și datei instruirii. 

Există câteva acțiuni de bază pe care le puteți întreprinde pentru a vă asigura că accidentele de muncă nu vor apărea. Punerea în practică a acestor sfaturi vă va ajuta pe dvs. și colegii dvs. să evitați accidentele costisitoare:

·  Rămâneți alert când sunteți la serviciu. Rămâneți treaz și rămâneți atent în timp ce vă îndepliniți sarcinile, astfel încât să vă puteți îmbunătăți performanța și să evitați să fiți rănit sau să provocați răni altora.

·  Lucrați întotdeauna cu vestimentația corespunzătoare. Trebuie să purtați uniforma de siguranță adecvată și alte echipamente de protecție atunci când lucrați – acestea sunt menite să vă protejeze.

·  Fiți ascultător și participați la exerciții de urgență, astfel încât să știți cum să acționați în cazul în care apare o urgență reală.

·  Comunicați cu superiorul dvs., cu privire la posibilele riscuri ale îndeplinirii anumitor sarcini care considerați că vă pot expune unui mare pericol.

·  S-ar putea să vă bucurați de sentimentul unei provocări la locul de muncă, dar în niciun caz nu trebuie să acceptați un loc de muncă cu risc ridicat pentru care nu ați fost instruit. Evitați să faceți acest lucru, deoarece vă va expune pe voi și pe ceilalți la un mare pericol.

·  Respectați programul de siguranță la locul de muncă.

·  Asigurați-vă că sunteți conștient și capabil să identificați posibilele cauze ale accidentelor, astfel încât să le puteți raporta supraveghetorilor pentru ca aceștia să rezolve problema.

·  Respectați semnele sau regulile afișate la locul de muncă pentru a evita un posibil accident. Dacă nu sunt vizibile sau sunt ușor de înțeles, ar trebui să raportați acest lucru conducerii.

·  Alăturați-vă colegilor dvs. de muncă pentru a forma o echipă de urgență, astfel încât să puteți monitoriza posibilele pericole la locul de muncă și să intrați în acțiune în caz de urgență.

·  Asigurați-vă că nu faceți niciodată nimic care vă pune în pericol sănătatea și siguranța. Faceți întotdeauna din sănătatea și siguranța dvs. o prioritate.

·  Când nu sunteți sigur cu privire la cum să procedați într-o situație riscantă, puneți multe întrebări.

Articolul Anterior

Ce rol joacă alimentația împotriva refluxului gastroesofagian al bebelușului

Articolul Urmator

Top 5 argumente pentru care Albena este stațiunea perfectă să-ți petreci concediul în 2021

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *