Cele mai folosite flori din industria parfumurilor

Cu toatele iubim și îndrăgim parfumurile florale. Acestea ne binedispun, se oferă o stare senzațională de bine și, cel mai important, ne oferă încredere în noi. Pentru femei încrederea este foarte importantă. Pe deoparte acesta vine singură, din lucrurile pe care ele le fac pentru persoana lor. Astfel, o femeie își poate oferi încredere în sine prin hainele pe care le poartă, prin cosmeticele pe care le folosește, dar și prin parfumul pe care îl are. Pe de cealaltă parte, bărbatul de lângă ea contribuie la menținerea stării ei de bine, astfel că atunci când primește un cadou potrivit, primește și bucurie și apreciere.

În articolul de astăzi îți vom prezenta care sunt cele mai folosite flori în crearea parfumurilor. Găsește-l pe cel potrivit, profită de serviciul livrare flori in București pus la dispoziție de floarea Maison d’Or și fă astăzi o femeie fericită.

Trandafirul

Trandafirul este nota de bază a celor mai elegante și rafinate parfumuri. Acest miros este asociat cu iubirea și cu cele mai romantice momente ale vieții. Aroma trandafirilor este unică și de neînlocuit în industria parfumurilor.

Sunt utilizate două specii principale de trandafir în această industrie:

  • Rosa centifolia din Franța
  • Rosa damascena din țările arabe

În urma unor cercetări făcute s-a demonstrat că mirosul trandafirlor îmbunătățește buna dispoziție, are un efect calmant și o acțiune afrodisiaca.

Iasomia

Iasomia este cea mai prețuită floare din industria parfumeriei. În traducere,  cuvântul iasomie provine de la persanul yasmine, care înseamnă ”darul lui Dumnezeu”. Dintre cele 200 de specii existente, doar două dintre ele sunt utilizate, și anume:

  • Jasmine sambac
  • Jasmine grandiflorum.

Din 750 de kg de flori de iasomie se obține doar 1 kg de extract pur din această floare, fapt care o face una dintre cele mai scumpe materii prime.

Mirosul iasomiei este proaspăt, suav, cu note dulci. Aroma unică a acestei flori se regăsește în celebrul parfum Chanel no 5.

Narcisa

Narcisele sunt printre puținele flori sălbatice folosite în producerea parfumurilor. Acestea cresc și se dezvoltă în păduri și câmpii din Europa și Africa, dar sunt și cultivate la scară largă în Asia.

Florile albe sunt folosite cu preponderență datorită parfumului puternic, cu note de miere, vegetație și fân. Parfumul obținut din aceste flori este dulce și intens. Aroma obținută este extrem de puternică, iar extractul este folosit în cantități moderate deoarece mirosul este copleșitor.

În funcție de tipul personalității persoanei iubite poți alege și parfumul. Astfel, pentru persoanele romantice și pasionale poți alege un parfum cu aromă de trandafir, iar pentru persoanele sensibile, calde și blânde poți opta pentru un parfum de iasomie.

Alegerea îți aparține, însă nu uita ca pe lângă parfum trebuie să existe și un buchet de flori minunat.

Articolul Anterior

Ce implică hipnoza regresivă și la ce te ajută?

Articolul Urmator

Sfaturi despre livrarea obiectelor pretioase

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *