Cine poate beneficia de un tratament de restaurare a danturii intr-o zi?

O dantura completa este necesara si la fel de importanta la orice varsta. De aceea, oamenii nu ar trebui sa ignore problemele dentare cu care se confrunta sau sa amane vizitele regulate la medicul stomatolog. 

Indiferent daca este vorba despre un singur dinte lipsa sau chiar intreaga dantura, stomatologia a evoluat atat de mult incat astazi exista solutii eficiente pentru orice caz. O astfel de solutie este reprezentata de implanturile dentare cu ajutorul carora se pot obtine dinti ficsi in 24 de ore

Cum pot fi obtinuti dinti ficsi in 24 de ore? 

Obtinerea unei danturi complete prin metoda dinti ficsi intr-o zi reprezinta alternativa mai rapida la clasicul tratament cu implant dentar, care poate dura pana la 6 luni. In urma unei consultatii initiale, medicul stomatolog identifica problemele dentare cu care se confrunta pacientul si stabileste planul de tratament.  

In unele cazuri, tratamentul cu implant dentar in 24 de ore poate fi cea mai potrivita solutie. In functie de complexitatea cazului, operatie chirurgicala de inserare a implanturilor poate dura in jur de 4-5 ore, timp in care pacientul este sedat constient. Ulterior, medicul protetician ia amprenta imediat dupa inserarea implanturilor, iar laboratorul de medicina dentara realizeaza lucrarea dentara provizorie, care va fi montata a doua zi.

Cele mai citite articole

Prin urmare, pacientii nu vor fi nevoiti sa astepte cele 6 luni pana la momentul in care va fi montata lucrarea protetica definitiva, revenind rapid la activitatile lor cotidiene. 

Cine este eligibil pentru tratamentul cu implanturi dentare intr-o zi?

Tratamentul dinti ficsi intr-o zi de adreseaza pacientilor care au toata dantura compromisa si pentru care singura solutie ar fi fost proteza dentara. Cum aceasta este evitata de foarte multe persoane, din cauza instabilitatii, aceasta metoda se dovedeste a fi cea mai eficienta. 

In plus, tratamentul cu implanturi dentare intr-o zi poate fi efectuata si in cazul pacientilor cu deficit osos, in cazul carora medicii stomatologi vor efectua si procedura de aditie osoasa, toate intr-o singura interventie. 

In concluzie, chiar si cei care nu mai aveau initial vreo speranta de a se bucura de o dantura completa si fixa au solutii. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cum te pregătești pentru un city-break în Belgia

Articolul Urmator

Tips & Tricks pentru un interviu de succes

Cele mai populare