Cum te pregătești pentru un city-break în Belgia

Un city-break este întotdeauna o idee bună pentru a te relaxa alături de cei dragi, iar dacă vrei să pleci în afara țării, poți alege o destinație aproape de casă, cum ar fi Belgia. În mai puțin de trei ore, poți ajunge cu avionul în Bruxelles, oraș în care te poți bucura de o minivacanță pe cinste. 

Aici, poți vizita muzee, catedrale, castele medievale și o mulțime de baruri, unde poți savura celebra bere belgiană. Așa că dacă ți-ai găsit bilete de avion ieftine Belgia – România, nu mai sta pe gânduri și pregătește-te de un city-break de neuitat. În plus, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru mica ta călătorie!

Caută o cazare în centru

Dacă alegi să rămâi peste noapte în Bruxelles, îți recomandăm să alegi o cazare în centru, pentru a fi aproape de principalele obiective turistice. În general, un airbnb mai mare, situat în zona centrală, poate ajunge până la 40-50 de euro pe noapte, iar dacă ai un buget mai restrâns, poți alege și o cameră de hostel, unde prețul pornește de la 20 de euro.

Include pe lista ta de obiective celebra Grand Place

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Bruxelles este Grand Place care face parte și din Patrimoniul UNESCO, încă din anul 1998. În această piață, stilul baroc se împletește armonios cu stilul gotic, iar fațadele clădirilor sunt îmbrăcate în basoreliefuri aurite. Piața cuprinde o serie de clădiri importante, cum ar fi Primăria orașului, care poate fi vizitată de turiști, dar și caselele breslelor și Casa Regală.

Odată la doi ani, la finalul verii, Piața Mare este îmbrăcată de un covor imens de flori, care poate fi admirat timp de o lună. Acesta este realizat din begonii colorate, grupate în diverse forme, pe o suprafață de 1.800 m². Prima expoziție florală a avut loc în 1971, iar de-a lungul anilor, evenimentul a devenit din ce în ce mai popular, atrăgând sute de turiști în capitala Belgiei.

Răcorește-te cu o bere belgiană

Belgienii sunt renumiți pentru gofrele cu ciocolată, pentru cartofii prăjiți, dar în special pentru berea rece pe care o servesc în toate barurile și pub-urile din orașele lor. Belgienii produc anual peste 2000 de sortimente de bere, având 200 de berării active în întreaga țară, parte dintre ele, în cadrul mănăstirilor. 

Cele mai citite articole

Dacă vei merge în barurile lor, vei vedea că belgienii au pahare speciale pentru fiecare tip de bere, iar rețetele te vor impresiona. Vei găsi în frigiderele lor sortimente de bere cu aromă de cireșe, bere caramelizată sau bere cu aromă de citrice.

Cumpără-ți un bilet de tren pentru Bruges

Dacă ajungi în Belgia, îți recomandăm să treci pe lista ta de obiective și celebrul oraș Bruges, care este faimos pentru casele colorate și podurile de piatră care fac legătura între diferite cartiere. Poți ajunge în Bruges, direct de la aeroportul din Charleroi sau poți călători din Bruxelles cu trenul. 

După ce ai ajuns în Bruges, te poți plimba prin Grote Markt, cea mai mare piață din oraș, unde se află numeroase clădiri în stil flamand, dar și celebra clopotniță Belfort van Brugge, care găzduiește o colecție impresionantă de 47 de clopote. Tot în zonă se află și Muzeul Cartofilor Prăjiți, dar și Muzeul Ciocolatei, unde poți degusta diverse sortimente.

Pregătește-ți o ținută office pentru o vizită la Parlamentul European

Orașul Bruxelles este capitala Uniunii Europene, așa că poți profita de acest lucru pentru a vizita câteva dintre cele mai importante instituții ale Europei. Spre exemplu, te poți programa pentru o vizită la Parlamentul European, unde turul este gratuit și vine la pachet cu un ghid audio, care îți va explica tot ce trebuie să știi despre modul în care funcționează instituția. Iar dacă vrei să ai o amintire frumoasă de la Parlament, nu uita să îți iei în bagaj și un costum sau o ținută office, pentru niște fotografii reușite.

Verifică tot ce poți vizita prin împrejurimi

Orașul Bruxelles este destinația ideală pentru o vizită de două zile, însă, dacă dorești să îți prelungești city-break-ul cu încă două zile, poți trece pe lista ta de destinații și orașele din împrejurimi. 

La jumătatea distanței dintre Bruges și Bruxelles, se află orașul Gent, unde poți admira câteva castele și construcții medievale și unde poți gusta diferite sortimente de beri fructate. De asemenea, dacă îți plac orașele moderne, poți face un popas și în Antwerp. 

Așadar, Belgia este o alegere perfectă pentru un city-break alături de prieteni sau de persoana iubită. Deși nu este o destinație la fel de romantică precum Roma sau Parisul, și orașul Bruxelles are magia sa. Berea, gofrele, ciocolata și cartofii prăjiți sunt doar câteva dintre deliciile belgiene plus că arhitectura orașelor și frumusețea parcurilor te vor cuceri cu siguranță.

Cele mai citite articole

Share your love