Confort acasă: ghid pentru mai multă tihnă acasă

Tu cu ce asociezi, prima dată, cuvântul „acasă”? Probabil, cu tihna, cu liniștea, cu cei dragi. Confortul. Însă e important să fim și realiști: romanticizăm, adesea, ideea de „acasă”. Pentru că acasă e cel mai frumos loc din lume, dar e și locul în care trebuie să faci curățenie, locul în casă miroase mereu a mâncare sau a poluare de pe străzi. Însă aceste lucruri nu trebuie să anuleze confortul de acasă: ți-am pregătit un ghid cu tips & tricks pentru a-ți face viața mai ușoară acasă. Cum, nu știai? Se poate să trăiești mai bine și mai simplu! 

Și, ție îți place să faci curățenie? 

Uneori, curățenia poate fi cel mai relaxant lucru pe care îl poți face ca să te deconectezi. Alteori însă…e o corvoadă. Vii obosit de la job și trebuie să te apuci de șters praful. Nu pare prea romantic, nu? Însă lucrurile se pot schimba, dacă investești în gadgeturi care să facă curățenia pentru tine. 

Ce zici, de exemplu, de niște aspiratoare cu mop? N-o să mai stai aplecat și n-o să mai ai dureri de spate, ca la aspiratorul tradițional, iar curățenia se face, practic, singură. La fel e și în cazul unui aspirator robot – tu doar te bucuri de confort și de o curățenie pe care n-ai făcut-o. 

Un alt sfat pe care ar trebui să îl iei în calcul pentru o casă în care curățenia nu e o corvoadă este alegerea înțeleaptă a pieselor: optează pentru puține decorațiuni și ia în calcul covoarele ușor de curățat, care nu acumulează la fel de mult praf ca cele grele, tradiționale. 

Pentru mai mult confort 

Vii acasă după 8 ore de birou și aerul pare mai închis ca niciodată. Nu e un scenariu necunoscut, mai ales dacă stai într-o zonă intens tranzitată. De aceea ar trebui să investești într-un umidificator camera sau într-un purificator de aer, pentru ca tu să ai parte mereu de cea mai bună calitate a aerului. Știai că aerul din casă îți influențează starea de spirit? De aceea ar trebui să te asiguri că știi ce respiri. 

Cele mai citite articole

Putem repeta același scenariu cu ziua plină la birou: și ajungi acasă, deschizi frigiderul și…e gol. E cam târziu pentru delivery, iar tu ești prea obosit să mergi la restaurant. Așa că probabil te mulțumești cu o cină formată dintr-un fruct sau orice mai ai prin debara. 

Însă poți avea mai mult confort inclusiv în bucătărie: cum ar fi dacă mâncarea s-ar face…singură? Nu, nu e o utopie, e posibil – investește într-un robot de bucătărie multicooker și vei vedea. Un astfel de robot face pur și simplu treaba în locul tău: tu doar pui ingredientele, iar el își vede de treaba. Mâncarea se gătește rapid și ușor, în timp ce tu faci baia cu spumă la care visezi încă de la începutul săptămânii. Sună bine, nu?

Ia în calcul o casă smart 

Casele smart nu mai sunt un secret și nici o utopie – ele încep să fie din ce în ce mai vânate și în România. Din fericire, am înțeles că e vital să îmbrățișăm tehnologia pentru o viață mai ușoară, mai senină, mai simplă. Sisteme de smart home ne asigură nu doar confort, ci și siguranță sporită. 

Gândește-te cum ar fi să vii într-o casă în care centrala a pornit încă de când ai plecat de la birou. Intri în living iar becurile se aprind singure, în timp ce din boxe răsună playlistul tău jazz preferat. Dimineața, asistentul virtual te anunță că plouă și așa n-o să-ți uiți umbrela acasă. 

Când ești în vacanță, îți poți supraveghea casa de pe telefon. Și n-o să te mai întrebi niciodată dacă ai încuiat ușa, pentru că…se încuie singură. 

Acasă ar trebui să fie epicentrul universului, cel mai tihnit loc din lume – asta poate părea greu în era în care trăim, dar nu trebuie să fie. Ia o pauză de la treaba de acasă și investește în gadgeturi care fac treaba pentru tine. La urma urmei, meriți să fii mai liniștit acasă. 

Cele mai citite articole

Share your love