Otelul beton fasonat: Care sunt avantajele fasonarii

Otelul beton este o componenta foarte importanta a constructiilor, reprezentand tocmai partea de armatura menita sa preia incarcarile pe care betonul nu le poate prelua. Otelul beton reprezinta bare de otel, laminate la cald, iar fasonarea reprezinta procedeul de prelucrare prin care aceste bare capata o anumita forma. Iata de ce este avantajos acest procedeu si cu ce te ajuta sa construiesti mai eficient.

Fasonarea iti ofera otel beton prelucrat conform extrasului de armatura din planul tau de constructie

In faza de proiectare inginerul iti va oferi si cateva date eficiente despre extrasul de armatura. Vei vedea astfel de cate bare de otelul beton fasonat ai nevoie, de cati etrieri, de cate ciocuri sau agrafe, iar acest lucru te va scuti de prelucrarea barelor in santier.

Practic, avand extrasul de armaturi poti cumpara otel beton fasonat gata prelucrat, iar acest lucru va eficientiza atat consumurile, cat si timpul necesar de executie

Otelul beton fasonat nu produce pierderi

Pentru ca ai posibilitatea de a cumpara otel beton gata fasonat acest lucru va insemna pierderi mai putine si in consecinta si costuri mai mici, lucru benefic mai ales atunci cand vorbim despre constructii si santiere de amploare, unde este necesar un consum foarte mare de armatura. 

Otelul beton fasonat este un produs care respecta normele de calitate

In constructii este foarte important ca elementele care conlucreaza pentru realizarea unei cladiri sa fie de calitate. Astfel, otelul beton fasonat este o alegere perfecta pentru ca el respecta normele de calitate impuse de standarde, iar acest lucru inseamna garantia ca ceea ce cumperi este un produs finit de cea mai buna calitate. 

Otelul beton fasonat inseamna armaturi gata pentru a fi utilizate

Cele mai citite articole

Atunci cand sunt prelucrate in fabrica, armaturile trec si prin procese de curatare. Din acest motiv, atunci cand vei cumpara otel beton fasonat de la furnizorii specializati, acesta va fi perfect curat, fara urme de rugina sau alte impuritati. Importanta acestui fapt este evidenta. Daca armaturile deja sunt atacate de rugina inseamna ca acestea nu au fost tratate si ca ele sunt expuse pericolului de a rugini in continuare, daca nu sunt curatate.

Curatarea elementelor de otel pentru armare inseamna timp suplimentar pentru executie, lucru care se reflecta in costuri. Cumparand otelul gata fasonat vei avea garantia ca armaturile pe care le cumperi sunt curate si gata de a fi utilizate in orice moment. 

Otelul fasonat inseamna un termen mai redus de finalizare al cladirii

Atunci cand se face estimarea de realizare a unei constructii sunt luate in cacul toate etapele de lucru care stau la baza construirii, inclusiv etapele de prelucrare. In cazul fasonarii otelului aceste etape nu mai trebuie realizate pentru ca otelul fasonat este gata de a fi utilizat. Acest lucru reduce timpul de executie al cladirii, deoarece nu mai esti nevoit sa prelucrezi in santier elementele de armare. 

Otelul fasonat iti ofera adaptare la necesarul din planul tau de constructie 

Daca ar fi sa realizezi pe santier elementele de care ai nevoie pentru a construi vei vedea ca exista forme care sunt dificil de realizat, mai ales manual. Aceste forme pot fi realizate insa in fabrica, cu ajutorul masinilor speciale de fasonat. Produsele de acest tip pot fi gasite in magazine de materiale de constructii sau la furnizori specializati, iar uneori vei vedea ca acestia au oferte destul de bune de pret. 

Desi pretul pentru otelul fasonat este putin mai mare, vei vedea ca avantajele pe care acesta le aduce te scutesc de alte cheltuieli ulterioare in ceea ce priveste prelucrarea, iar acesta este un mare avantaj, in care merita sa investesti.

Constructiile au nevoie de o baza solida pe care sa fie ridicate, iar adesea exact otelul este cel care tine constructiile ”in picioare”. Alege calitatea si materialele care iti pot usura munca, asa cum o face otelul beton fasonat.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Confort acasă: ghid pentru mai multă tihnă acasă

Articolul Urmator

3 soluții pentru dezvoltarea personală. Sfaturi, cursuri și cărți care te pot ajuta

Cele mai populare