Un decor vintage cu sursele de iluminat potrivite

Decorul vintage a revenit in atentia celor care doresc ca in locuinta sa creeze o atmosfera deosebita, la moda. Desi este un stil de moda veche, care aminteste de casele rustice in care vedeta era caramida, un decor vintage este unul original, trendy si care exprima caldura si un aer aparte. Pentru a crea un astfel de decor, aspectele care tin de iluminat sunt extrem de importante, iar alegerea sursei de iluminat potrivite este importanta in acest sens. Iata cum poti alege cele mai bune surse de iluminat pentru crearea unui decor vintage. 

Candelabrele, decor in stilul vechi prin excelenta 

Desi utilizate pentru iluminarea unor spatii mari, somptuoase, candelabrele pot reprezenta solutia ideala de iluminat pentru obtinerea unui decor vintage, in stilul vechi. Candelabrele cu becuri care dau lumina galbena, in incaperi cu tavane inalte, pot reprezenta sursa de iluminat principala mai ales intr-o sufragerie. De preferat, pentru crearea unei atmosfere cu adevarat vintage sa fie alese dintre modelele de candelabre cu elemente decorative metalice sau cu finisaje mate, din aluminiu, alama sau fier forjat, de culoarea alamei, aurii, nichel mat sau culoarea zincului. 

Pendule de epoca, o atmosfera calda si relaxanta 

Un decor vintage prin excelenta poate fi obtinut si cu ajutorul unui pendul de epoca atarnat deasupra unei mese. Modelele de pendule de culoare neagra, cu lumina galbena, intr-un stil retro vintage se potrivesc cu peretii din caramida sau cu obiectele de mobilier antice, creand astfel o atmosfera calda, relaxanta.

Cele mai citite articole

Pendule sub forma de felinare, pendule din ceramica smaltuita sau in diverse forme neconventionale, cu unul sau mai multe elemente atarnate de tavan, posibilitatile de a alege modelul preferat sunt numeroase. Cu ajutorul unui astfel de pendul ai ocazia de a oferi spatiului de lucru sau unei incaperi un aspect retro, de epoca, fie prin alegerea unui abajur din materiale precum nichel, crom sau fier forjat, fie prin alegerea unei surse de iluminat intr-o varianta calda de temperatura. 

Accesoriile potrivite pentru o iluminare retro 

Fie ca incaperea este prea mare si o singura sursa de iluminat nu face fata, fie ca ai nevoie de iluminarea unor portiuni din incapere, obiectele si accesoriile suplimentare de iluminat potrivite pot reda incaperii un stil vintage deosebit. Poti alege aplice murale in stil vintage, becuri care ofera o lumina difuza, becuri cu lumina alba calda sau un bec cu filament incandescent.

Alaturi de abajururile potrivite, de obiectele de mobilier in culoare aramie sau de tapetul de perete in culoarea lemnului sau care imita caramida, oricare dintre acestea ar putea reprezenta o piatra de temelie in realizarea unui stil retro prin excelenta. 

Cele mai citite articole

Share your love