Cum alegi produse ortopedice de calitate? 4 criterii esențiale

O clipă de neatenție în timp ce practici sportul tău preferat sau o mișcare greșită făcută în timpul deplasării te poate aduce în cabinetul medicului ortoped. Gestionarea afecțiunilor ortopedice presupune de multe ori utilizarea diferitelor dispozitive medicale care joacă un rol important în îmbunătățirea mobilității pacienților. Citește în continuare și află care sunt criteriile de care este bine să ții cont atunci când alegi un produs ortopedic.

Experiența altor pacienți

Piața dispozitivelor medicale ortopedice este în continuă expansiune, iar producătorii de sisteme ortopedice trebuie să țină pasul cu avansurile tehnologice și să acorde o importanță crescută confortului, siguranței și comodității utilizatorilor. Îți poți face o imagine asupra profesionalismului unui anumit producător de dispozitive medicale ortopedice citind despre experiențele altor pacienți. Verifică atât lucrurile bune, cât și lucrurile mai puțin bune. Îndeplinirea nevoilor pacienților și satisfacția acestora reprezintă o oglindă a reputației producătorului și a experienței sale îndelungată în domeniu.

Conformația dispozitivului

În cazul dispozitivelor de tip corset sau orteză menite să realizeze compresie concomitent cu menținerea mobilității structurii afectate, conformația produsului influențează atât funcționalitatea sa, cât și durata de viață. Dispozitivele anatomice mimează anatomia reală a pacientului și contribuie la refacerea dinamicii și funcționalității normale a structurii afectate.

Caracterul inovativ

Cele mai citite articole

Caracterul inovativ al dispozitivelor medicale este unul dintre criteriile de care țin cont inclusiv medicii în procesul de alegere a dispozitivelor ortopedice folosite în practica lor clinică. Efortul producătorului de a îmbunătății eficacitatea produsului și de a încorpora noi tehnologii este un factor determinant în furnizarea unor produse de calitate care să contribuie la îmbunătățirea experienței de utilizare. Inovația se reflectă atât în materialele utilizate la fabricare, cât și în designul produsului și în tehnologia din spatele lui.

Suportul tehnic și instruirea

Folosirea dispozitivelor medicale ortopedice se poate dovedi anevoioasă uneori, motiv pentru care achiziționarea unui astfel de produs ar trebui să fie însoțită de furnizarea unor instrucțiuni practice de utilizare. Eficacitatea dispozitivului ortopedic este influențată semnificativ de modul în care acesta este utilizat. Astfel, este important să alegi produse pentru care îți este asigurată consilierea și instruirea cu privire la utilizarea sa corectă, fie că este vorba despre persoana care facilitează achiziția sau de un reprezentant al firmei producătoare. Comunicarea dintre producător și utilizator reprezintă un aspect vital pentru maximizarea efectului dispozitivului medical ortopedic.

În concluzie, dispozitivele medicale ortopedice joacă un rol important în gestionarea afecțiunilor musculo-scheletale și te pot ajuta să-ți recapeți mobilitatea și să te refaci după ce ai suferit un traumatism. Dacă te afli în situația de a alege un dispozitiv medical ortopedic, discută cu medicul ortoped și cere-i sfatul pentru a te asigura că optezi pentru cel mai potrivit produs pentru tine.

Surse informativeGendia, Mohamed, and Hamed M Shamma. “Examining the Factors Influencing Orthopedic Physician’s Decision to Purchase Medical Devices: Evidence from Kuwait.” Medical Devices: Evidence and Research, vol. 15, 2022, pp. 37–58., doi:10.2147/mder.s343591.

Cele mai citite articole

Share your love