Cum îți ajuți copilul să-și urmeze cariera mult visată?

Orice copil are vise, inspirate de eroii preferați din filme și cărți, dar și de persoanele reale din jurul lui, cum sunt părinții, bunicii sau profesorii. Ca părinte, este responsabilitatea ta să îi hrănești celui mic capacitatea de a visa și de a-l ajuta ca totul să devină realitate. Indiferent care sunt experiențele tale din copilărie, dacă ai fost sau nu ajutat să-ți urmezi visele, ai acum posibilitatea să îi oferi copilului tău această șansă minunată, ce îi poate schimba cu adevărat viața. 

Specialiștii ne transmit că un copil sau un adolescent care consideră că are un viitor strălucit în față și care este încurajat în acest sens, are tendința de a evita comportamentele riscante, concentrându-se pe îndeplinirea visului. Din moment ce toți adolescenții au talente, abilități și visuri, dar numai unii dintre ei ajung să le îndeplinească, este evident cât de importantă este susținerea necondiționată a părinților. 

Dacă vrei să fii alături de copilul tău în marea aventură a vieții, respectă recomandările din acest articol. Iar dacă, uneori, apar piedici de natură financiară, trebuie să știi că aici poți obține un credit IFN prin Viaconto

Încurajează-l să povestească despre visul lui

În acest fel, te asiguri că știe cu exactitate ce își dorește, că nu este influențat de tine sau de un alt adult apropiat. Atunci când separăm visele noastre de cele ale copiilor, le oferim libertatea de obține succesul conform dorințelor și aspirațiilor personale. 

Povestește-i despre visele tale

Cele mai citite articole

Arată-i că și tu ai fost cândva la fel ca el, dorind să reușești pe un anumit drum ori să te specializezi într-un anumit domeniu. Indiferent dacă ți-ai îndeplinit sau nu visul, copilul tău va învăța o lecție importantă: care sunt motivele ce pot duce la reușită ori la eșec. În acest fel, va putea să evite orice îl va abate de la drumul lui și va insista pe acele comportamente care îi garantează reușita. 

Oferă-i independență în luarea deciziilor

Cu cât este respectată această recomandare mai devreme, cu atât vei crește un copil mai autonom, sigur pe el și care știe ce vrea. Chiar dacă uneori va da rateuri, fiecare idee va reprezenta o oportunitate grozavă pentru a trage niște concluzii. Imaginația va fi pusă la încercare, iar copilul tău se va transforma fără să îți dai seama într-un adolescent responsabil. 

Stabilește obiective realiste

Aici este cu siguranță responsabilitatea ta, pentru a-l îndruma în direcția potrivită. Dacă cel mic iubește un sport sau altă activitate extracurriculară ce îi poate oferi un viitor strălucit, nu îi condiția succesul de mediile obținute la școală. Dacă 10 pe linie reprezintă condiția pentru a continua în domeniul în care deja excelează, se poate ca dorința ta de a-l motiva, să îi tai aripile. 

Fii întotdeauna deschis la noi provocări

Deși zona de confort a părinților este foarte importantă, având în vedere că au și alte responsabilități de care trebuie să se ocupe, nici preocupările copilului nu trebuie să fie neglijate. Mulți părinți nu le oferă copiilor încrederea necesară și îi obligă să meargă pe drumul cunoscut. De cele mai multe ori este vorba despre continuarea unei cariere ce este urmată de multe generații în familie sau de optarea pentru un domeniu pentru care părinții au foarte mare respect. Cu toate acestea, pasiunile celor mici ar trebui încurajate, chiar dacă sunt de neînțeles pentru părinți sau dacă este nevoie de căutarea unor soluții ieșite din comun. Dacă ai un copil care vrea să se facă explorator la Polul Nord, nu râde de el și nu îi spune că trebuie să se facă avocat, la fel ca tine. Mai bine încurajează-l pentru că nu știi cât de mult adevăr se poate ascunde în dorința lui. 

Nu uita că orice este posibil, iar prezentul le oferă celor mici acces la informații și tehnologii pe care noi nici nu le înțelegem. Susținerea în pasiunile și preocupările care le fac plăcere, reprezintă cea mai inteligentă investiție în copiii noștri. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce tot mai multi turisti aleg ca destinatie de vacanta Grecia

Articolul Urmator

Cum se alege corect un inel de logodna?

Cele mai populare