Cum se alege corect un inel de logodna?

Atunci cand sunt alese inele de logodna cu diamante se va tine cont de mai multe aspecte care fac inelul perfect pentru viitoarea mireasa. In fond, ea trebuie sa fie impresionata inca din momentul in care vede pentru prima data inelul.

Alegerea formei dorite

Atunci cand se stie ce vrea celalalt in materie de inele de logodna, se va restrange cu mult gama de cautari. Fiecare forma (cunoscuta si ca taietura) are un pret diferit, care difera de asemenea in functie de carate. Inelele cu pietre rotunde sunt cele mai scumpe, in timp ce taietura in forma de para si marchiza sunt mai putin costisitoare. 

Daca marimea este importanta, se pot obtine mai multe carate la un pret mai bun atunci cand este aleasa o forma alternativa la taietura clasica rotunda. Inainte de a merge la cumparaturi pentru un inel de logodna, este bine ca persoana care cumpara inelul sa se familiarizeze cu tipurile de taieturi.

Alegerea metalului din care este facut inelul

Cele mai citite articole

Atunci cand este vorba despre cererea in casatorie, trebuie sa se aleaga si cel mai bun material. In mod traditional, inelele de logodna (si verighetele, de asemenea) sunt facute din aur galben, aur alb, argint sau platina – desi in ultimii ani aurul roz a aparut ca o alternativa proaspata si moderna. 

In timp ce platina poate arata destul de similara cu argintul, aceasta este insa semnificativ mai scumpa, deoarece are o densitate mai mare (si este, de asemenea, mai rara). Unele metale se zgarie mai usor decat altele, asa ca se va tine cont de stilul de viata – precum si de buget, desigur – inainte de a decide care inel este cel potrivit.

Cate carate trebuie sa aiba inelul?

Vechea intrebare a calitatii versus cantitate se aplica si inelelor de logodna; unii oameni prefera o piatra mai mare decat o piatra mai alba, in timp ce altii doresc cel mai clar diamant posibil, in ciuda numarului de carate. Aici, nu exista o recomandare clara si totul depinde de preferintele persoanei care va purta inelul de logodna. 

Cele mai citite articole

Share your love