Cum menții piscina mereu curată

Dacă ai o piscină în grădină, este indicat să o întreții în mod corespunzător pentru a te asigura că te poți bucura în siguranță de o apă albastră, clară și curată. Mai mult decât atât, mentenanța piscinei este esențială pentru a păstra longevitatea investiției. 

Astfel, ți-am pregătit acest articol unde poți descoperi câteva sfaturi privind întreținerea și curățarea piscinelor pe tot parcursul anului. 

Produse și echipamente utile pentru curățarea piscinei

Uite o listă care ți-ar putea veni în ajutor atunci când faci noi achiziții pentru a obține o piscină curată: 

Soluții pentru tratarea apei

Apa din piscină ar trebui să respecte un pH de 7,2-7,8. [1] Folosirea unor soluții de tratare a apei este utilă pentru a elimina eficient bacteriile fără a ataca piscina sau echipamentele din ea. 

Este indicat să folosești consumabile pentru curățarea piscinei care pot îndepărta murdăria uleioasă, sedimentele atmosferice, funinginea și altele pentru a te bucura de o apă cristalină. Mai mult, poți utiliza dezinfectați cu rol de îndepărtare a patogenilor, regulatori pentru alcalinitate în cazul în care aceasta este sub 80mg/l, precum și soluții anti-alge pentru combaterea lor din piscină. 

Echipamente folositoare pentru curățarea și îngrijirea piscinei

Ca să-ți menții piscina curată, poți opta pentru câteva echipamente: 

  • Filtre și pompe de recirculare: pompa asigură recircularea apei, iar filtrul curățarea acesteia. În funcție de piscina pe care o ai, alege fie un filtru cu nisip, fie unul care are cartuș;
  • Roboți pentru curățarea piscinei: aceștia asigură curățarea automată, completă și rapidă a piscinei datorită tehnologiilor avansate de îndepărtare a reziduurilor;
  • Captator de frunze;
  • Vană automată: pentru curățarea canalului de deversare. 

Sfaturi pentru a-ți menține piscina mereu curată

Acoperă piscina atunci când nu este folosită

Cele mai citite articole

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să acoperi piscina ori de câte ori nu o folosești. În acest mod, poți păstra apa curată, lipsită de frunze, insecte sau alte murdării grosiere. Poți utiliza diferite prelate și acoperișuri pentru acoperirea piscinei, special concepute pentru fiecare sezon. 

De exemplu, pe timp de vară optează pentru soluții de acoperire stabile la UV, iar iarna protejează-ți piscina cu prelate mai rezistente. 

Folosește doar apă de la robinet pentru a umple piscina

Cel mai sigur este să folosești întotdeauna apă de la robinet pentru a umple piscina. Apa din fântână sau cea de ploaie poate conține minerale sau alte substanțe. Dacă aceste substanțe sau minerale intră în contact cu soluțiile de tratare a apei, ele scad nivelurile de alcalinitate, cel al pH-ului și al clorului din piscină. 

Măsoară întotdeauna cantitatea de soluție de tratare a apei

Indiferent de soluția pe care o folosești, trebuie să măsori cu grijă cantitatea de produs înainte de a-l pune în apă. Pe ambalaj vei regăsi instrucțiunile de utilizare, precum și cantitatea necesară în funcție de mărimea piscinei. 

Așadar, cu produsele și echipamentele necesare, curățarea și menținerea piscinei este floare la ureche. Nu uita să monitorizezi constant echilibrul chimic și să alegi acele soluții care-ți pot fi de folos. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Caracteristici importante ale pompelor de căldură pentru încălzirea piscinei

Articolul Urmator

Şase lucruri pe care ar trebui să le ştii despre bani încă de la începutul carierei

Cele mai populare