Cum poți să-ți crești încrederea în tine? Top 5 lucruri pe care trebuie să le pui în aplicare chiar acum

În ziua de astăzi, să ai încredere în tine este unul dintre principalele atribute pe care oricine ar trebui să-l aibă sau să lucreze pentru a-l dobândi. Lipsa acesteia poate avea multiple efecte, atât în plan profesional când poate îți este mult mai greu să avansezi sau să îți împărtășești  ideile în cadrul echipei, cât și pe plan social, atunci când poate nu te simți confortabil la evenimente sau în cercuri de oameni noi. 

Iată ce poți face dacă îți dorești să-ți crești încrederea în sine: 

1. Înțelege care sunt situațiile în care nu ai încredere în tine

Pentru a trata efectele, trebuie să înțelegi întâi cauza. Astfel, în primul rând trebuie să vezi exact care sunt situațiile în care nu ai suficientă încredere în tine, care te fac să te simți inconfortabil. Pentru a putea să reușești să le identifici, poți să ții un jurnal zilnic și în acest fel la finalul unei perioade mai lungi vei putea identifica acele sectoare mai dificile. 

2. Simte-te bine în pielea ta

Deseori unul dintre cele mai mari declanșatoare cu privire încrederea de sine scăzute este modul în care arăți. Astfel, dacă imaginea ta despre tine nu este una pozitivă, aceasta se va reflecta în modul în care socializezi cu alți, cât și în viața ta profesională. Învață să te accepți, fă schimbările pe care ți le dorești și nu uita că nimeni nu este perfect. 

3. Câștigă-ți independența financiară

Cele mai citite articole

Un alt factor ce are o importanță deosebită în modul în care ai încredere în tine este statutul financiar. Cu cât ești mai independent vei observa că vei avea încrederea necesară de a lua decizii singur și de a te desprinde de grupurile sau situațiile ce nu îți fac plăcere. Dacă nu stai foarte bine la acest capitol poți să-ți găsești un nou job, spre exemplu la studioul Rich Girls, care îți va oferi libertatea de care ai nevoie, precum și câștiguri potrivite. 

4. Înconjoară-te de oameni care te susțin 

Încrederea de sine e dată și de oamenii din jurul tău care te pot susține și îți pot oferi suport ori de câte ori ai nevoie. Astfel, păstrează aproape doar oamenii cu adevărat importanți pentru tine. 

5. Nu te mai compara cu alții! 

Tu ești în competiție doar cu tine, iar asta trebuie să ți-o amintești mereu. Pe lângă acest fapt, oamenii au experiențe diferite, o diferite calități, iar compararea cu alții este un obicei nociv, care nu va face altceva decât să îți scadă stima de sine. Așa că, ori de câte ori vrei să-ți observi evoluția, privește înapoi și vezi care sunt micile tale victorii. 

Trebuie să știi că încrederea de sine nu se câștigă peste noapte și nici nu este un proces constant. Astfel, ține minte pașii menționați anterior și încearcă să îi introduci în rutina ta cât mai repede. Chiar dacă nu îți vor ieși din prima, nu renunța. 

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cauți anvelope pentru iarnă? Află cum funcționează dimensionarea anvelopelor

Articolul Urmator

Principalele avantaje pe care le ai daca alegi sa cumperi accesorii si elemente de imbunatatire a masinii de la TuningRo

Cele mai populare