Cum să alegi fermitatea potrivită a saltelei: 3 sfaturi

Pentru că ai nevoie de un somn odihnitor în fiecare noapte, merită să investești într-o saltea confortabilă, care să-ți ofere clipe binemeritate de relaxare. Dintre criteriile de care trebuie să ții cont înainte să achiziționezi o saltea face parte și fermitatea. Deși fiecare persoană percepe diferit fermitatea unei saltele, există sfaturi pe care le poți lua în calcul, pentru o achiziție optimă.

Iată cum poți alege salteaua cu nivel potrivit de fermitate pentru tine, din următorul articol!

Ține cont de poziția în care dormi

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi salteaua pentru pat este poziția în care obișnuiești să dormi. Fermitatea saltelei face referire la senzația pe care ți-o oferă atunci când te așezi. Rămâi deasupra saltelei sau te afunzi în ea? Răspunsul la această întrebare te face să-ți dai seama dacă o saltea este moale sau dacă are o fermitate medie sau mare. Există o gamă variată de saltele superioare din care poți să alegi, în funcție de preferințele tale.

De obicei, producătorii notează saltele de la 1 la 10, în funcție de gradul de fermitate. Această informație este importantă, deoarece modelele de pe piață sunt destinate tuturor pozițiilor de somn.

Dormit pe spate

Obișnuiești să dormi pe spate? În acest caz, pot să apară tensiuni la nivelul zonei lombare. Pentru a elimina această posibilitate, este indicat să alegi o saltea cu fermitate medie, care menține coloana vertebrală într-o poziție neutră.

Dormit pe o parte

Dacă dormi pe o parte, trebuie să eliberezi presiunea din zona șoldurilor și a umerilor. Astfel, ar fi bine să achiziționezi o saltea cu fermitate mică, ce îți oferă confort pe timpul nopții. Sunt potrivite și saltelele din spumă cu memorie, care se mulează pe formele corpului și îndepărtează presiunea de la nivelul articulațiilor.

Dormit pe burtă

Cele mai citite articole

Pentru persoanele care dorm pe burtă, este nevoie de o saltea fermă, care să ridice șoldurile la nivelul umerilor. Dacă vei cumpăra un model cu fermitate mică, te vei afunda în saltea și te poți confrunta cu dureri la nivelul coloanei. Ideal ar fi să alegi o saltea care combină suportul superior cu straturi confortabile.

Nu dormi într-o singură poziție pe parcursul nopții? Poți opta pentru o saltea cu fermitate medie, care oferă un echilibru perfect între susținere și confort.

Ia în calcul greutatea ta

În afară de poziția în care dormi, greutatea corpului este un alt factor care nu trebuie uitat. Numărul de kilograme influențează modul în care dormi pe saltea, suportul oferit dar și modelul pe care trebuie să-l cumperi. 

Dacă nu depășești 70 de kilograme, poți opta pentru o saltea cu o fermitate mică. În cazul persoanelor cu o greutate medie, de până la 90 de kg, poți alege o saltea moale sau o saltea cu fermitate medie.

Ești o persoană cu o greutate de peste 90 de kg? Achiziționează o saltea cu fermitate medie, dar mai înaltă. Totuși, dacă îți dorești o saltea cu fermitate mai mare, adaugă și un topper.

Gândește-te dacă ai sau nu dureri de spate

Vrei să cumperi o saltea nouă și nu știi ce grad de fermitate ar fi mai bun? Ia în calcul dacă suferi sau nu de dureri de spate. Saltelele cu un grad de fermitate scăzut sunt ideale pentru cei care nu se confruntă cu dureri de spate. În schimb, persoanele care au probleme cu spatele se pot îndrepta către saltelele ferme, care le susțin coloana și oferă confort în timpul nopții.

Ține cont de aceste recomandări și cumpără salteaua potrivită, în funcție de gradul de fermitate de care ai nevoie. Astfel, îți asiguri odihna neîntreruptă și eviți durerile supărătoare de spate sau de umeri.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Pregatirea si intalnirea cu o dama de companie

Articolul Urmator

Top extra opțiuni de interior la modelul Mercedes EQS

Cele mai populare