Cum sa alegi o bicicleta recuperare ideala pentru persoanele cu dizabilitati?

Persoanele care au nevoie de o bicicleta recuperare pentru a se repune pe picioare si pentru a-si recapata conditia fizica trebuie sa stie ca sunt foarte norocoase, intrucat in prezent exista o gama foarte larga de modele din care pot alege.

Este vorba despre dispozitive medicale care au fost create special pentru a veni in sprijinul celor care au fost implicati in accidente sau care sufera de diferite boli ce ii impiedica sa se bucure pe deplin de o sanatate excelenta. In randurile ce urmeaza sunt prezente principalele elemente care trebuie luate in calcul de catre utilizatori inainte de realizarea unei investitii!

Nivel de utilizare

Pentru inceput, persoanele care cauta sa achizitioneze biciclete pentru recuperare trebuie sa stie ca acestea sunt impartite pe categorii, in functie de nivelul de utilizare. De exemplu, exista dispozitive speciale pentru incepatori, dar si unele pentru persoanele care deja sunt obisnuite cu exercitiile fizice de recuperare. Majoritatea modelelor sunt, insa extrem de simplu de folosit, intuitive si pot fi amplasate in diferite incaperi din caminul personal.

Bicicleta recuperare pentru persoane varstnice

Un alt element care trebuie luat in considerare inainte de achizitionarea unui dispozitiv medical este acela ca exista un model de bicicleta recuperare special pentru varstnici. De ce? Seniorii au nevoi speciale, asa ca merita sa foloseasca obiecte care sa fie conforme cu necesitatile lor la o varsta inaintata. De cele mai multe ori, bunicii folosesc bicicletetele pentru a-si imbunatati starea cardio, dar si pentru a-si stimula masa musculara.

Cele mai citite articole

Tipuri de antrenamente

Bicicletele pentru recuperare sunt clasificate inclusiv in functie de tipurile de antrenamente ce pot fi realizate cu ajutorul lor. Recomandat este ca utilizatorii sa se indrepte catre modelele care au cat mai multe programe, pentru a le putea diversifica pe termen lung si pentru a ajunge la rezultatele dorite intr-o perioada scurta.

Functii speciale

Nu in ultimul rand, bicicletele sunt impartite in 3 mari categorii, in functie de modul in care au fost concepute. De exemplu, exista biciclete verticale, care sunt si cele mai populare in prezent si care ajuta la pastrarea pozitie virticale, reprezentant inlocuitori perfecti pentru pedalatul in aer liber.

Aceste modele functioneaza intocmai ca bicicletele normale, doar ca pot fi folosite in interior ori de cate ori se doreste. Mai apoi, exista modele culcate, care sunt excelente pentru incepatori si pentru persoanele care au afectiuni medicale aparute in urma unor leziuni.

Cu ajutorul acestora, pacientii pot sta foarte comod, intr-o pozitie ergonomica, in timpul spatele este foarte bine sprijinit. Cat despre bicicletele de spinning, ele sunt recomandate persoanelor care au nevoie de antrenamente intense.

Adolescentii si adultii care sunt in perioada de recuperare dupa o interventie medicala, dar si seniorii care isi doresc sa se intretina cat mai bine pot alege sa foloseasca biciclete medicale acasa, pentru a se bucura din nou de o stare fizica excelenta. Important este ca pacientii sa aiba rabdare, sa inteleaga ca rezultatele nu apar peste noapte si sa fie consecventi cand vine vorba despre antrenamentele pe care le fac!

Cele mai citite articole

Share your love