Daca pana de curand, depresia era considerata una dintre cele mai des intalnite afectiuni la nivel afectiv si emotional, astazi putem spune ca a devenit chiar o „boala” la nivel mondial, intalnita la peste 8 persoane din 10.
Desi toti trecem la un moment dat printr-o depresie, nu suntem in stare sa recunoastem acest lucru si sa mergem mai departe pentru a cere ajutor. Semnele depresiei sunt evidente de cele mai multe ori, insa chiar si asa, refuzam sa admitem ca avem o problema si avem nevoie de ajutor.
Ti se intampla uneori sa te simti descurajat, sa simti ca nu mai ai putere sa mergi mai departe? Sa simti ca totul se prabuseste in jurul tau, iar tu nu poti face nimic?
Ti s-a intamplat sa-ti piara pofta de mancare fara motiv, dintr-o data si sa nu poti dormi noptile din cauza grijilor si a gandurilor?
Ti s-a intamplat vrodata sa te simti obosit, lipsit de energie, sa ai dificultati in concentrare, pierderi scurte de memorie sau sa iti pierzi interesul pentru lucrurile care pana nu demult iti faceau placere?
Daca da, inseamna ca si tu te numeri printre cei 8 oameni din 10, care au suferit de o depresie la nivel emotional. In cazul in care ai raspuns afirmativ la toate intrebarile, cel mai probabil inca suferi de aceasta boala, desi manifestarile ei nu mai sunt la fel de intense si daunatoare ca la inceput.
Depresia etse o boala care se instaleaza in timp si care iti poate afecta sau declansa si alte afectiuni la nivelul organismului.
Desi poate parea ceva inofensiv, pe care il poti controla, lucrurile nu stau deloc asa. Sunt oameni care sufera de depresie, care trec prin perioade mai bune, mai fericite, dar care cred ca depresia a trecut, s-a vindecat de la sine. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel: in momentul cand un necaz sau un lucru neplacut isi va face aparitia in viata lor, acei oamenui vor ajunge din nou la aceleasi stari de anxietatea, nelinistite si disconfort emotional.
Depresia se poate trata, totul este sa accepti ca suferi de aceasta boala si sa accepti ajutorul celor din jur.
Medicamentele, alimentele sau terapiile alternative, precum yoga, meditatia, acupunctura sau meloterapia sunt doar cateva dintre cele mai bune metode de inlaturare a depresiei.
De asemenea, homeopatia stimuleaza capacitatea de aparare a organismului si de refacere mentala. In functie de gravitatea sau gradul manifestarii depresiilor, exista peste 400 de remedii homeopate care lupta impotriva acestei boli.Impreuna cu medicul specialist, puteti stabili impreuna care va fi acest tratament si perioada, care poate dura de la 6 luni pana la un an de zile.
Indiferent de forma de tratament, important este sa accepti faptul ca ai o problema si ca ea nu se va rezolva de la sine, decat daca ai un psihic extraordinar de puternic sau daca factorul care a declansat aparitia ei a fost eliminat sau remediat.