Cum sa iti realizezi instalatia electrica a casei?

Atunci cand alegi sa iti construiesti o casa realizarea instalatiei electrice pentru viitoarea locuinta este un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont. Pentru asta este necesar sa contactezi un electrician autorizat care va stii de ce anume ai nevoie pentru o instalatie electrica corecta, eficienta si sigura.

Care sunt pasii in realizarea instalatiei electrice?

In primul rand trebuie sa analizezi planul casei si in functie de acesta sa incepi sa iti trasezi liniile de tesiune, astfel incat sa ai un plan concret a locurilor pe unde vor trece cablurile electrice. Pe langa asta este foarte imprtant sa iti faci un plan al fiecarei incaperi pentru a stii unde urmeaza sa montezi prize, intrerupatoare, prize pentru televiziune si pentru internet.

Este foarte important sa stabilesti de la inceput aceste aspecte pentru ca va fi mult mai dificil pe viitor sa faci modificari in instalatia electrica, o data ce este finisata incaperea. Un alt aspect de luat in seama sunt corpurile de iluminat, cel putin unele principale, a caror locatie va fi stabilita de la inceput. Planul instalatiei electrice pentru o locuinta este intocmit de catre specialisti.

Ce unelte se folosesc in realizarea instalatiei electrice la o locuinta?

Cele mai citite articole

Pentru a realiza instalatia electrica a unei locuinte este nevoie de diferite unelte si scule, precum si diverse materiale. Materialele folosite pentru o instalatie electrica sunt multe si trebuie alese cu atentie, in functie de necesitatile viitoarei locuinte, pentru a fi eficiente si a-ti oferi siguranta.

Printre acestea enumeram cabluri, sarme, rezistente, sigurante, prize, intrerupatoare. Respecta cerintele atunci cand alegi materialele folosite, pentru ca in functie de consumatorii care se vor afla pe instalatia respectiva vei alege si grosimea cablurilor sau materialele din care acestea sunt fabricate. Pentru o instalatie elctrica moderna se folosesc canale pentru cablurile conductoare si cutii pentru contor si distribuitor.

Printre cele mai importante unelte se numara diferiti clesti, cum ar fi clesti papagal sau clesti sertizare mufe si pini; multimetru digital; creion de tensiune; tester priza; surubelnita tester; foarfeci dezizolare. Toate aceste unelte trebuie folosite cu mare atentie, pentru ca este foarte periculos sa lucrezi cu curentul electric.

De aceea se si recomanda contactarea unui specialist atunci cand doresti sa iti realizezi instalatia electrica. La finalul lucrarii vei avea si o garantie a acesteia care se poate intinde pe o perioada lunga de timp si vei sti ca lucrarea respecta toate normele de siguranta si ca s-au folosit cele mai bune materiale.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce sare siguranța la centrala electrică

Articolul Urmator

5 puncte-cheie prin care îți transformi baia într-un spațiu modern și relaxant

Cele mai populare