Cum să te îmbraci la un interviu de angajare? 4 sfaturi de stil

Interviul de angajare este un moment important pentru un candidat la un job, iar detaliile pentru o astfel de întâlnire nu trebuie lăsate la voia întâmplării. Dacă ești în căutarea unui post, știi deja că este nevoie de un anumit dress-code pentru momentul în care ești față în față cu posibilul angajator. În astfel de cazuri, prima impresie contează mai mult decât ai crede, deoarece felul în care transmiți ce ai de spus se observă nu doar când vorbești, ci și prin modul general în care te prezinți.

Află mai multe despre cum să te îmbraci potrivit pentru un interviu de angajare, astfel încât să îți sporești șansele de reușită.

O rochie cu un detaliu interesant

Pentru a-ți maximiza șansele de succes, înainte de a te prezenta la un interviu de angajare trebuie să afli cât mai multe detalii despre firma angajatoare. Domeniul în care activează, dar și numărul de angajați sau localizarea sa îți vor spune mai multe despre specificul acesteia. Vei afla astfel, indirect, și detalii despre modul în care poți să te prezinți la întâlnirea cu persoanele care te intervievează.

Dacă porți în mod obișnuit rochii sau fuste, poți adopta și acum o astfel de ținută, mai ales dacă este vorba despre un mediu feminin și mai relaxat. Alege, însă, cu atenție materialul și textura acestora, deoarece sunt aspecte importante. 

Optează pentru rochii în stil office, cu linie clasică și în culori neutre, dar care se pot distinge prin anumite detalii interesante: fronseuri în partea superioară, un jabou discret sau un guler interesant. Poți accesoriza cu un colier lung și subțire și cu pantofi de damă eleganți, cu un toc nu foarte înalt, dar confortabil. 

Sacou cu fustă sau pantaloni

Un sacou împreună cu o bluză sau o cămașă simplă reprezintă o altă opțiune vestimentară potrivită pentru interviu. Mai mult, acestea sunt chiar opțiunile cu care nu poți da greș în astfel de situații.

Cele mai citite articole

Daca, totuși, nu porți atât de des sacouri în mod obișnuit, alege pentru această ocazie un model cu o linie mai lejeră, care se aranjează ușor pe corp. De exemplu, unul ușor cambrat pe corp, într-o culoare veselă, te va face să te simți mai feminină, dar și mai încrezătoare în puterile tale. 

Pentru combinații de efect, asortează sacoul cu pantaloni, fustă sau chiar o rochie. Un model potrivit de fustă, ușor ieșită din tipare chiar, este cea de tip creion, care alungește ținuta. Dacă optezi pentru pantaloni, alege unii cu linie clasică, drepți sau conici, și combină cu pantofi simpli cu talpă joasă. Vei rămâne astfel într-un registru destul de formal, dar unde poți varia cu ușurință piesele pentru a obține cele mai reușite ținute.

Costum și cămașă sau maletă

O altă opțiune care te poate pune bine în evidență este un costum integral. Acesta trebuie ales cu atenție, mai ales dacă este la rândul lui un obiect vestimentar pe care nu îl porți frecvent. Pentru ca întreaga ta ținută să nu pară prea rigidă sau prea studiată, alege costumul dintr-un material cu textură ușoară, care nu se șifonează repede. Îl poți purta chiar cu un body, un tricou simplu sau cu o maletă pe gât, ca să te simți cât mai confortabil. 

Alege cu atenție accesoriile și încălțămintea

Un alt aspect la care trebuie să fii foarte atentă în momentul în care te prezinți la un interviu este legat de accesorizare. Indiferent de cât de multe sau colorate bijuterii porți în mod curent, de data aceasta limitează-te la unele simple și discrete, din materiale de calitate. Evită cerceii sau colierele supradimensionate și renunță la piercinguri, dacă e posibil.

Poartă o geantă de umăr cu formă bine definită sau una de tip servietă. Alege întotdeauna pantofi închiși în față și evită-i pe cei prea colorați sau cu forme extravagante. 

Pentru un interviu, pregătește atent toate detaliile cu o zi înainte, astfel încât să fii în forma cea mai bună pentru acest moment important. Alege acele haine și accesorii care te avantajează, pentru a te simți cât mai în formă și stăpână pe tine. Vei fi astfel mai pregătită să îți prezinți atuurile și cunoștințele din domeniu în fața angajatorului și să îți sporești șansele de reușită!   

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Produse pirotehnice de scena

Articolul Urmator

Care sunt aparatele electrocasnice din locuința ta, care consumă cea mai multă electricitate?

Cele mai populare