Cum se impermeabilizeaza o terasa?

Pentru a preveni deteriorarea prea rapida a terasei tale in timp, este indicat sa o impermeabilizezi cu un produs de suprafata hidrofug, oleofug si rezistent la pete. Iata cateva explicatii si informatii importante.

Prima intrebare: de ce este nevoie de o hidroizolatie pentru o terasa in aer liber? Raspuns: o astfel de intretinere va limita foarte mult degradarea acesteia in timp, prin protejarea acesteia impotriva infiltratiilor apei, dar si a tuturor celorlalte murdarii inerente timpului.

Importanta hidroizolatiei unei terase

Hidroizolatia teraselor si balcoanelor cladirilor care vor fi expuse la apa este importanta pentru proprietatile estetice si performanta unei cladiri.

Este posibil sa fi intampinat probleme cu un balcon sau o terasa cu scurgeri dupa o ploaie puternica. Ploaia formeaza o baltoaca pe balconul tau si incepe sa curga la parter. Scurgerile din balcon sunt de fapt o problema serioasa. Acestea pot provoca fisuri, ca sa nu mai vorbim de garnituri si crapaturi periculoase.

Un simplu strat ceramic aplicat pe terasele si balcoanele cladirii nu ofera nici o protectie fara a finaliza hidroizolatia. Vor fi scurgeri de apa de pe terasele care se vor construi astfel, ceea ce va pune problema confortului etajelor inferioare si va reduce durata de viata a cladirii.

Cele mai citite articole

Prin urmare, alegerea si aplicarea materialului de hidroizolatie potrivit joaca un rol important in izolarea teraselor si balcoanelor. 

Ce produse de hidroizolatie se folosesc pentru o terasa?

Lacul hidrofug ajuta la lupta impotriva daunelor cauzate de umiditate, cum ar fi formarea de muschi, licheni, infiltratii, ploi acide, cicluri de inghet/dezghet, eroziune, cresterea eflorescentei etc. La ce foloseste un lac oleofug pe o terasa? Oleofugul formeaza o bariera eficienta impotriva murdariei grase (grasimi alimentare, vin, ulei etc.). De asemenea, ajuta la protejarea terasei de poluarea atmosferica si industriala. In plus, daca guma de mestecat s-ar lipi de sol, nu vei avea nicio dificultate in a o indeparta.

De ce sa iti cureti terasa inainte de a o hidroizola?

Inainte de a-ti impermeabiliza puntea, va trebui sa iti cureti terasa. O intretinere pe care te sfatuim sa o faci imediat dupa iarna. Trebuie sa te asiguri ca terasa ta este perfect curatata, deoarece odata impermeabilizata, iti va fi imposibil sa recuperezi murdaria anterioara. Intr-adevar, agentul de hidroizolatie actioneaza ca o folie de protectie si iti protejeaza terasa imediat ce este aplicat.

Cum se aplica produsul hidroizolator pe o terasa?

Aplicarea produsului de suprafata hidrofug, uleios si rezistent la pete care iti va impermeabiliza terasa este foarte simpla. Dupa ce ai spalat terasa in prealabil, trebuie sa astepti pana cand este complet uscata inainte de a incepe aplicarea produsului. Toarna agentul de impermeabilizare intr-un recipient (galeata, lighean etc.). Incepe sa aplici produsul cu ajutorul unei pensule, mergand dintr-un colt al terasei in altul. Nu aplica agentul de impermeabilizare in lumina directa a soarelui sau daca umiditatea aerului este prea mare.

Aplicarea corecta a hidroizolatiei este esentiala pentru confortul cladirii si, prin urmare, pentru confortul tau. Hidroizolatia este unul dintre factorii care afecteaza in mod direct aspectul estetic al cladirii, iar aplicarea necorespunzatoare a hidroizolatiei teraselor poate duce si la deteriorare ireversibila.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Cursurile Global Learning – maniera distractivă în care copilul tău învață primele lui propoziții in engleză

Articolul Urmator

TOP 4 motive pentru care trebuie să-ți organizezi ziua de naștere în oraș

Cele mai populare