Cum se intretin corect utilajele agricole?

Intretinerea de utilaje agricole trebuie sa se faca foarte atent, in mod regulat, dupa un calendar foarte bine organizat. O productie gandita cu atentie implica actiuni eficiente in fiecare perioada a anului. Cu toate acestea, primavara este un moment crucial in ciclul acesta, deoarece principalele activitati pentru intretinerea terenurilor agricole, vor avea loc in anumite perioade predefinite. 

Este recomandat de asemenea si ca utilajele agricole sa se bucure de tratamente speciale inainte ca primavara sa vina pentru a fi pregatite de un sezon nou de munca neintrerupta si lipsit de pauze neprogramate, pentru reparatii. In acest sens, este important sa fie gasite cele mai bune piese pentru utilaje agricole.

Cum se pregatesc utilajele pentru primavara

Realizarea unei revizii periodice si repararea unor defectiuni sunt cele mai importante doua actiuni care trebuie sa aiba loc in perioada aceasta. Realizarea unui calendar anual de revizie este simpla si este practica, putand ajuta la evitarea din timp a defectiunilor.

Este recomandat sa fie tinute utilajele in locuri in care sa nu existe umiditate foarte mare si nici temperaturi extreme in perioadele in care nu sunt active. De asemenea, motoarele utilajelor trebuie sa fie si ele reparate la intervale cat mai regulate de timp, in conformitate cu anumite fise pe care angajatii sa le completeze periodic.

Un alt aspect important este verificarea nivelului de antigel si de lichid de racire drept masura preventiva inainte de porniri. Curelele trebuie sa fie si ele verificate la timp si trebuie sa fie inlocuite atunci cand sunt slabite.

Cele mai citite articole

Motorul trebuie sa aiba suficient timp sa se adapteze dupa ce au stat mult timp. In plus, in timpul verificarilor se va tine cont si de alte aspecte cum ar fi starea radiatorului, starea pompei de apa, conexiunile si sigurantele.

Nu ar trebui sa fie uitata nici bateria pentru ca un utilaj care nu mai are baterie nu va putea porni atunci cand este nevoie de el.

Este important ca utilajele agricole sa fie functionale inainte de a demara activitatea si astfel se vor evita timpii morti, se vor economisi bani, energie si combustibil.

Pentru a realiza procesul de mentenanta corect si eficient va trebui sa fie ales cel mai bun lubrifiant pentru nevoile pe care le are utilajul. Indicele de vascozitate, performanta si compatibilitatea lubrifiantului cu nevoile pe care le are motorul utilajului sunt elemente care vor influenta modul in care acesta va fi protejat contra uzurii.

Alegerea unui lubrifiant potrivit pentru o mentenanta optima

Lubrifiantii sintetici sunt preferati in locul celor minerali pentru utilajele agricole si nu doar pentru ele. Acestia au un nivel de vascozitate mai ridicat si au o putere de protectia impotriva degradarii mult mai mare. 

In cazul in care se va realiza un proces de mentenanta corect si in mod regulat, este bine sa se tina cont de toate sfaturile care pot diminua costurile pe termen lung. De asemenea, se va alege un ulei care sa respecte recomandarile producatorului, acestea fiind cele mai importante pentru o mentenanta corecta.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

De ce website-urile WordPress sunt superioare?

Articolul Urmator

Ultimele zile de reduceri de Black Friday la PIATRAONLINE

Cele mai populare