De ce ai nevoie de un purificator de aer în casa ta

Confortul este cu siguranță important pentru mulți dintre noi, dar există și produse pe care le cumperi nu pentru că-ți vor face viața mai ușoară, ci pentru că te vor ajuta să fii un om mai sănătos. Unul dintre aceste produse este și aparatul pentru purificarea aerului, iar în cele ce urmează îți vom oferi câteva motive pentru care această achiziție merită cu vârf și îndesat atenția ta! 

Respiri un aer de calitate superioară 

Că aerul pe care-l respirăm este deosebit de poluat, mai ales în marile orașe, nu mai este un secret pentru nimeni. Totuși, aerul din interiorul casei poate fi chiar mai nociv. Un purificator de aer te asigură că atât tu, cât și familia ta, veți respira un aer care a fost curățat de impurități și cu siguranță este mai curat decât cel de la exterior. 

Scapi de alergii 

Alergiile sau simptomele alergice pot fi declanșate de o multitudine de factori, dar cele de natură respiratorie au legătură cu particulele din aerul respirat. Printre cele mai nocive sunt chiar alergenii, des întâlniți mai ales în spațiile închise. Aici ne referim la praf, microbi, polen, acarieni, dar nu numai. Din fericire, filtrele unui purificator de aer vor capta permanent aceste particule și te vor scăpa de neplăceri. Praful nici măcar nu va avea timp să se așeze la tine în casă! 

O altă boală respiratorie destul de gravă este și astmul, cel care se poate declanșa din cauza particulelor menționate mai sus, dar și din cauza fumului de țigară. Nici nu mai vorbim de toate bolile respiratorii de care copiii pot fi feriți dacă achiziționezi un astfel de aparat. 

Este de ajutor pentru fumători, dar nu numai

Cele mai citite articole

Menționam mai sus fumătorii. Ei bine, un purificator nu doar că te va scăpa de mirosul neplăcut de țigară din casă, ci va fi eficient și pentru îndepărtarea tuturor mirosurilor neplăcute cauzate de exemplu de gătit. Diferența dintre un odorizant și un purificator este imensă: odorizantul doar maschează mirosul, purificatorul te scapă cu adevărat de el! 

Te protejează împotriva gazului de radon 

Gazul de radon este deosebit de periculos deoarece, în timp, poate duce la apariția cancerului pulmonar. Acesta ajunge în interiorul locuințelor prin diverse fisuri din pereți sau podele sau chiar prin golurile lăsate de firele electrice sau conducte. E adevărat, va fi nevoie de un volum destul de mare pentru a-ți amenința sănătatea, dar cu ajutorul unui purificator nu trebuie să-ți faci astfel de griji. 

Previne răspândirea bolilor 

Atunci când ești răcit vei face tot posibilul pentru a nu-i infecta și pe ceilalți locatari. Ei bine, dacă instalezi un purificator de aer, șansele de a-ți infecta copilul sau partenerul/partenera vor scădea vertiginos. Microbii vor dispărea mult mai repede. 

Reduce nivelul de dioxid de carbon 

Acumulările de dioxid de carbon pot provoca dureri de cap, stări de greață sau chiar amețeli și somnolență. Dacă alegi un purificator, de preferat unul cu filtru HEPA, scapi și de astfel de griji. 

Ei bine, te-ai convins cât de important poate fi un astfel de produs? 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Vrei să te apuci de yoga? 7 aspecte de știut

Articolul Urmator

5 sfaturi pentru îngrijirea tapiţeriei auto

Cele mai populare