Vrei să te apuci de yoga? 7 aspecte de știut

Yoga a devenit, în ultimii ani, extrem de populară în întreaga lume. Datorită numeroaselor sale beneficii, atât fizice, cât și mentale și spirituale, din ce în ce mai multă lume, de toate vârstele și genurile este atrasă de această practică. Cu toate acestea, inițierea în yoga poate părea destul de intimidantă pentru începători. 

Cum alegi instructorul potrivit pentru nevoile tale? Ce faci dacă nu reușești să execuți corect o anume poziție? Cum ar trebui să respiri când practici yoga? Ce este de făcut pentru a vedea un progres? Dacă și tu ești un yoghin începător și te frământă toate aceste întrebări, am adunat pentru tine în rândurile de mai jos o serie de sfaturi și recomandări cu privire la acest sport. 

Iată 7 aspecte pe care trebuie să le știi dacă vrei să te apuci de yoga! 

Optează pentru un instructor de yoga 

Multe persoane sunt de părere că yoga se poate practica de unul singur, însă, pentru a cunoaște pe deplin această practică, vei avea nevoie de un instructor, cel puțin la început. Ulterior, poți alege să practici yoga în confortul propriei locuințe, dar, în faza incipientă, un instructor îți poate oferi o serie de sfaturi despre pozițiile pe care ar trebui să le exersezi și despre frecvența acestora, pe baza structurii tale corporale și a stării de sănătate. 

Alege tipul de yoga potrivit 

Există mai multe stiluri de yoga, de la clasele de tip vinyasa, mai active, pâna la clasele stil yin, care sunt mai pasive. În timp ce clasele de vinyasa yoga te vor provoca din punct de vedere fizic și vor accentua coordonarea dintre mișcare și respirație, clasele de yin yoga sunt meditative și implică să stai mai multe respirații în aceeași poziție. Alege tipul de yoga potrivit nevoilor tale, la recomandarea instructorului de yoga! 

Investește în echipament de calitate 

Cele mai citite articole

Un antrenament reușit de yoga mizează pe îmbrăcăminte pentru yoga confortabilă și calitativă, înainte de toate. Piesele vestimentare alese pentru această practică ar trebui să absoarbă transpirația și să-ți permită să te miști în voie, dar și să respiri cu ușurință. Cât despre încălțăminte, nu vei avea nevoie de un echipament special, căci yoga se practică fiind desculț. 

Evită mâncarea înainte de practică 

Dacă ești începătoare la clasele de yoga, atunci trebuie să știi că va trebui să eviți mâncarea cu cel puțin două ore înainte de practică. Dacă vei merge la yoga cu un stomac plin, îți va fi extrem de greu să te miști și te vei simți mult prea obosită pentru a putea continua. Sugestia noastră este să consumi o masă ușoară, cu cel puțin două ore înainte de antrenament și, dacă nu reziști până atunci, poți suplimenta cu o banană, dar nu mai târziu de jumătate de oră înainte de a începe antrenamentul de yoga! 

Ia cu tine o sticlă de apă, un prosop și o saltea 

Nu uita să iei cu tine la antrenament o sticlă de apă, pentru a te hidrata în timpul practicii, un prosop mic și o saltea de yoga, instrumente esențiale pentru un antrenament eficient. Majoritatea studiourilor de yoga îți vor furniza o saltea, însă este bine să suni în prealabil pentru a verifica acest aspect. 

Acordă atenție respirației 

Respirația este foarte importantă în cadrul unui antrenament de yoga. Prin urmare, e nevoie să observi felul în care inspiri și expiri la începutul orei de yoga, dar și pe parcursul antrenamentului. Doar în acest fel vei reuși să te relaxezi complet, să devii conștientă de propriul corp și să te concentrezi pe ce ai de făcut. 

Setează-ți obiective realiste 

Dacă din motive care țin de timp, te-ai decis să practici yoga acasă, urmând tutoriale de pe Youtube, este important să-ți setezi obiective realiste. De pildă, începe cu ședințe mai scurte, de aproximativ 15 minute, pe care să le dedici pozițiilor esențiale. Odată ce stăpânești aceste practici de bază, vei putea alege ședințe mai lungi și mai complexe. Practica yoga se construiește în timp și parcursul fiecărei persoane este diferit. 

Acestea sunt, în linii mari, aspectele pe care trebuie să le cunoști dacă vrei să te apuci în curând de yoga. Respectă-le și bucură-te de toate beneficiile pe care practicarea acestui sport ți le va aduce pe termen lung! 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Despre parodontoză și refacerea danturii cu ajutorul implanturilor dentare

Articolul Urmator

De ce ai nevoie de un purificator de aer în casa ta

Cele mai populare