De ce este important să alegi rame de ochelari de calitate

Ochelarii au fost inventați în secolul al XIII-lea, când călugării au descoperit că anumite lentile convexe pot îmbunătăți vederea. De atunci, ochelarii au evoluat atât în ce privește materiale folosite pentru realizarea lor, cât și designul și tehnologia lentilei. În prezent, deși lentilele de contact ocupă un loc important pe piață, multe persoane preferă ochelarii.

Calitățile ochelarilor depind în mare parte de rame. Ele au rolul de a susține lentilele, de a asigura stabilitatea ochelarilor pe chip și de a impune un anumit stil. Altfel spus, au atât rol funcțional, cât și estetic. 

Arată bine

Ramele de ochelari contează mult pentru aspectul general al ochelarilor. Ele impun forma lor și pun în evidență morfologia și caracteristicile faciale ale fiecăruia. Există modele de rame de ochelari Gucci pentru bărbați impresionante. Designul lor și culorile intense te ajută să fii stilat. Și alte branduri de ochelari arată grozav datorită ramelor. Culorile vii și forma lor influențează mult modul în care arăți. Există chiar și modele de lux, cu pietre și metale prețioase încrustate. 

Ramele pot avea diferite forme, de la cele simple, rotunde sau dreptunghiulare, la cele poligonale, cu pod dublu sau chiar triplu. În alegerea lor contează mult forma feței. De exemplu, dacă ai un chip rotund, nu purta rame rotunjite. 

Sunt rezistente

Ramele de calitate sunt făcute din materiale care rezistă la utilizare și chiar șocuri și zgârieturi. Cele mai multe modele de pe piață sunt făcute din plastic, dar nu toate materialele plastice sunt la fel. Acetatul, de exemplu, este mai rezistent și mai flexibil decât plasticul obișnuit. Alte branduri folosesc amestecuri speciale de plastic și alte materiale, ca sticla optică, pentru a obține calități multiple. Astfel, ramele nu se zgârie și rezistă la îndoire sau șocuri ușoare. 

Ramele metalice sunt, de asemenea, rezistente, dar trebuie acoperite de vopsea de calitate și trebuie să nu se îndoaie ușor. Materialele naturale, ca lemnul, carapacea de țestoasă ori cornul de cerb ori bizon sunt foarte durabile și arată bine, dar și prețul lor este pe măsură. 

Sunt durabile

Durabilitatea ochelarilor este importantă, în special dacă dai mulți bani pe ei. Nu vrei ca ramele să se corodeze ori ca vopseaua de pe ele să se șteargă. Chiar dacă ochelarii par obiecte care nu presupun manevrare intensă, adevărul este că îi dăm deseori jos sau ajustăm. Aceste mișcări mai mult sau mai puțin fine, dar repetate, solicită ramele. 

Uzarea ramelor poate duce la afectarea aspectului ochelarilor, la reducerea stabilității lor și chiar la deteriorarea brațelor și lentilelor. Prin urmare, ramele trebuie să răspundă bine tuturor cerințelor de utilizare, pe durată lungă. Doar dacă alegi ochelari de calitate te poți bucura de durabilitate.

Asigură confort

Purtarea ochelarilor, în special pe o durată lungă, poate crea disconfort. Podul, acea parte din ramă care unește lentilele și le susține pe nas, este deosebit de important pentru confort. Dacă designul lui provoacă presarea sau frecarea pielii, pot apărea iritații și înroșire. La fel de importantă este dimensiunea podului și a ramei. Ochelarii trebuie să stea pe nas fără să-l strângă sau să alunece, indiferent că sunt ochelari de soare sau de vedere. 

Rama poate provoca iritații sau disconfort și la nivelul sprâncenelor sau frunții ori sub ochi, de aceea este important să alegi ochelari de dimensiuni potrivite. Ține cont de lățimea, înălțimea și lungimea lentilei și de designul ramei. Nu este greu să-ți dai seama ce ochelari ți se potrivesc. Poți folosi chiar și un card bancar, pentru că lățimea sa este egală cu a unei lentile de mărime medie. 

Ramele de ochelari sunt, practic, scheletul acestora. Alege doar rame de calitate, dacă vrei ca purtarea ochelarilor să fie o plăcere.

Articolul Anterior

5 elemente necesare pentru a crea un living cozy

Articolul Urmator

Cursurile Global Learning – maniera distractivă în care copilul tău învață primele lui propoziții in engleză

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *