De ce Inter nu mai are forța din sezonul trecut. Ce nu funcționează la echipa lui Inzaghi

Inter Milano este una dintre cele mai titrate echipe din istoria Italiei și asta nu se va schimba niciodată. Formația pregătită acum de Simone Inzaghi este un nume important pe scena mondială a fotbalului, iar în ultimii ani are parte de o revenire impresionantă sub lumina reflectoarelor în fața microbiștilor.

Inter a avut o perioadă de aur sub conducerea lui Jose Mourinho, totul culminând cu cucerirea UEFA Champions League în 2010 cu portughezul la cârma. A urmat însă o perioadă neagră în care trofeele au lipsit și jocul echipei a fost cel mult mediocru. Asta până să vină la echipă Antonio Conte, cel care a readus titlul pe Giusseppe Meazza, cu un cuplu de atacanți letali precum Lautaro Martinez și Romelu Lukaku. Însă și această echipă s-a destrămat rapid după ce lui Conte i-au plecat cei mai buni jucători din lot (Hakimi și Lukaku), iar conducerea nu a adus întăriri.

Conte a plecat și a venit Simone Inzaghi, un antrenor care impresionase la Lazio, însă despre care nu se știa cum se va descurca la o echipă mare precum Inter. S-a descurcat însă foarte bine în primul sezon la Milano, chiar și fără două dintre cele mai importante nume din lot. Cu toate acestea, performanțele par departe de a fi ideale în acest sezon – pariază acum pe Seria A dacă ai încredere că Inter este capabilă să ia oricum titlul, însă înainte să o faci ar trebui să fii conștient că jocul echipei suferă enorm. De ce? 

Citește în continuare și vei afla:

Antrenorul

Poate că pare destul de dur ca antrenorul să fie considerat principalul vinovat, însă este foarte posibil ca Inzaghi să nu fie de ce are nevoie Inter în acest moment. Italianul este cu siguranță un manager talentat, însă pasul de la Lazio la Inter este posibil să fi fost prea mare pentru el. De altfel, Inzaghi nu a arătat prea mult curaj nici sezonul trecut și a preferat să rămână cu aceeași așezare tactică pe care o folosea și Antonio Conte. Cu toate acestea, performanțele din acest sezon sunt sub nivelul așteptărilor. Inzaghi ar trebui să vină cu ceva inovativ, cu o soluție care să schimbe dinamica pe teren, dar, cel puțin până acum, nu a făcut asta și nici nu pare neapărat capabil, ceea ce ar trebui să aducă îngrijorare.

Accidentarea lui Romelu Lukaku

Sigur, nu suntem în NBA unde accidentarea unui singur jucător schimbă soarta echipei. Dar trebuie ca lumea să fie conștientă că Luakaku este de departe cel mai bun fotbalist din lotul lui Inzaghi și, pe lângă asta, este și un lider în vestiar și pe teren. Absența lui cântărește mai mult decât am crede. Un marcator natural ca Lukaku, însă unul care să fie capabil și de driblinguri mereu periculoase… genul acesta de jucători sunt foarte greu de găsit și Inter îi simte lipsa belgianului.

Așadar, iată care sunt argumentele care ne arată că Inter nu va avea un sezon reușit.

sursa foto: unsplash.com

Articolul Anterior

Ponturi pentru alegerea bijuteriilor potrivite în funcție de ținută

Articolul Urmator

Ce activități extrașcolare poate realiza cel mic?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *