Ce activități extrașcolare poate realiza cel mic?

Activitățile extrașcolare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea oricărui copil, atât timp cât acestea sunt stabilite de comun acord și îi aduc și plăcere celui mic. Acest tip de activități, pe lângă faptul că îți vor ajuta copilul să deprindă abilități și competențe, îl vor forma social și îl vor ajuta să se integreze mult mai ușor în comunitate. Așa că, pentru a găsi cele mai bune lucruri pe care să le facă după ce își termină programul la școală și finalizează de pregătit temele pentru a doua zi, discută cu acesta, află ce îi face plăcere și lasă-l să exploreze. 

Dacă cel mic încă nu este sigur de ce ar vrea să facă, ți-am pregătit o listă cu 5 activități pe care le poate încerca: 

1. Ore de limba engleză 

Deși poate părea că nu se diferențiază de școală, limba engleză și învățarea acesteia poate fi extrem de distractivă și, evident, utilă. Astfel, interesează-te de cluburile pentru copii care oferă lecții de limba engleză, vezi exact ce oferă și cum se desfășoară orele, și alege-l pe cel care oferă învățare prin joacă, precum și interacțiune între cei mici. 

2. Activități sportive 

Fie că vorbim de înot, fie că vorbim de fotbal sau balet, fiecare sport în parte îți va ajuta copilul să devină mai disciplinat și să lucreze în echipă. Dacă încă nu este sigur de ceea ce își dorește să facă, poți merge cu el la câteva ore de antrenament, pentru a vedea dacă îi place. 

3. Timp cu familia

Chiar dacă nu este o activitate extrașcolară organizată, e important să aveți timpul vostru petrecut în familie. Puteți să încercați să faceți câteva activității educative, puteți să mergeți la un film sau puteți doar să vă jucați împreună. Spre exemplu un mod prin care puteți face ceva împreună este  construcția unui set LEGO Ninjago de la Altex.ro, potrivit pentru băiețeii peste 8 ani. 

4. Arts&crafts 

Pictură, desen sau modelat, toate pot deveni o adevărată plăcere pentru cel mic, mai ales dacă sunt realizate alături de alți copii. Mai mult, astfel de activității pot stimula dezvoltarea creativității și îți pot ajuta copilul să se relaxeze. 

5. Teatru 

Câteva lecții de teatru pot fi cu adevărat benefice pentru cei mici. În primul rând îi va oferi posibilitatea de a-și explora emoțiile și de a și le exprima. Mai apoi, vor avea un impact extraordinar asupra memoriei sale și, evident asupra abilităților sale sociale.

Nu uita că este foarte important ca în decizia alegerii să fie implicat și cel mic astfel încât să își asume decizia. Mai mult, e de preferat să nu îl înscrii la mai multe activității în același timp, ci să îi oferi și timp liber pentru a se juca sau pentru a-l petrece așa cum și-l dorește. Recomandarea noastră este să nu ai așteptări ca cel mici să fie perfect în toate activitățile, căci în acest fel vei pune presiune pe acesta.

Sursa foto: pexels.com

Articolul Anterior

De ce Inter nu mai are forța din sezonul trecut. Ce nu funcționează la echipa lui Inzaghi

Articolul Urmator

Ești din Mureș? Iată câteva idei de cadouri pentru copilul tău superactiv

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *