De ce să aplici pentru permisul de port armă şi cum te ajută un pistol de autoapărare să te simţi mai în siguranţă?

Din ce în ce mai multe persoane de toate vârstele, clasele sociale şi cu joburi din toate domeniile îşi doresc să cumpere şi să poarte pistoale de autoapărare pentru a-şi purta de grijă şi pentru a se simţi în siguranţă. Pentru că situaţia economică din ţară este destul de precară, din ce în ce mai multe crime şi infracţiuni sunt prezentate la ştiri, iar acestea au un impact mare asupra privitorilor.

Nu numai oamenii cu un statut în societate sau cu o funcţie mare, nu numai cei care transporta valori mari de bani sunt interesaţi de aceste pistoale, ci şi oamenii simpli care au înţeles că, până vin organele competente, ei înşişi trebuie să îşi poarte de grijă. Dar cumpărarea pistolului nu este posibilă fără deţinerea unui permis de port armă.

Cum se obţine permisul de port armă?

Pentru a deţine un pistol cu bile de autoapărare, permisul de port-armă este obligatoriu. Pentru a obţine acest permis, însă, legea impune nişte condiţii foarte stricte, iar candidaţii trebuie să urmeze cursuri teoretice şi practice şi la final să dea examene complicate. Pentru o armă de autoapărare este nevoie de o stare de sănătate bună, de un psihic curat şi de nervi de oţel.

Legea armelor şi normele de aplicare a legii sunt foarte importante. Acestea sunt, de fapt, fundamentul cursului de pregătire, la care se învaţă şi lucruri tehnice de balistică, dar şi tot ceea ce înseamnă infracţiuni şi contravenţii. Cursul pentru a obţine permisul de port armă este structurat pe minim 15 zile, 80 de ore, iar metodologia prevede un număr de 20 de ore pentru aplicaţii practice.

De asemenea, este absolut necesară depunerea unor acte şi documente la poliţie, printre care fişa medicală, avizul psihologic şi cazierul, care se depun cu minim 2 zile lucrătoare înainte de a începe cursul. Examenul se desfăşoară în cele mai stricte condiţii, sub directa supraveghere a 2 poliţişti din cadrul serviciului arme, care aduc şi chestionarele cu întrebările şi anexele din ziua examenului.

Esenţial este că persoanele care ajung în poligonul de tragere să ştie că vor obţine un permis pentru a trage nu numai cu un pistol cu bile de autoapărare, ci cu o armă mortală care trebuie folosită numai în condiţiile impuse de lege.

Cum te ajută un pistol cu bile de cauciuc?

Un pistol cu bile de cauciuc bine ales este una din cele mai performante arme de acest fel care sunt disponibile la momentul de faţă care îi ajută pe utilizatori să se simtă în siguranţă. Acesta are ţeava de oţel, o construcţie fiabilă şi calitativă şi reprezintă cea mai bună alegere pentru toţi cei care se simt ameninţaţi.

Articolul Anterior

Avantajele angajarii unei firme de catering sunt multiple in 2021

Articolul Urmator

Care este rolul unui notar public ?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *