De ce să folosești peleți pentru încălzire?

Încălzirea locuinței este foarte importantă, dar se recomandă să fie alese cele mai bune metode. Utilizând peleți, rezultatele sunt, cu siguranță, unele bune și, de aceea, această formă de încălzire este tot mai căutată de clienți.

De ce sunt folosiți peleții pentru încălzire?

Încălzirea cu peleți reprezintă o soluție ecologică pentru încălzirea casei. În primul rând, este vorba despre biomasă, mai exact despre lemn, deci despre o materie combustibilă regenerabilă, iar peleții și încălzirea pe peleți sunt cei care folosesc tocătură lemnoasă, deșeuri vegetale, agricole și forestiere sau silvice. De exemplu, materiale care nu pot avea o altă utilizare, precum rumegușul, resturile lemnoase și scoarță de copac sunt folosite și prelucrate în acest sens.

În plus, utilizând încălzirea pe peleți, puterea calorică pe care o au materialele de combustie este sporită, deoarece este mai mare decât cea cu lemn normal. Asta nu este tot, peleții pot arde foarte bine și fără emisii de fum și fără noxe, ceea ce este extrem de important. 

Costurile de transport sunt, de asemenea, foarte mici și există o logică îmbunătățită pentru stocarea și folosirea automatizată. Cenușa care rezultă este egală cu mai puțin de 1,5 procente din masa completă și reprezintă un îngrășământ foarte important natural.

Cele mai citite articole

Încălzirea cu peleți este, de asemenea, o foarte bună soluție pentru zonele în care nu sunt gaze și poate înlocui perfect lemnul, fiind ideală pentru centralele de bloc, pentru centralele de cartier sau pentru zonele cu instalații industriale.

Încălzirea cu peleți pentru casele izolate termic foarte bine, cu o suprafață de 200 de metri pătrați, este asigurată de centralele termice care respectă principiul celor pe lemne și sunt perfect adaptate pentru peleți. Se asigură, de asemenea, și furnizarea de apă caldă, din mai și până în octombrie, cu 4,5 până la 5 tone de peleți. 

Prețul pentru această cantitate este mult mai mic în comparație cu lemnul. Costurile pentru apartamente sunt și ele mult mai mici și, în acest fel, încălzirea cu peleți va aduce economii substanțiale în comparație cu încălzirea pe bază de gaz.

Un alt aspect la fel de important este faptul că un sac de peleți standard reprezintă echivalentul 8 metri cubi de gaz natural sau a 35 de kilograme de lemne care au o umiditate redusă, deci care sunt foarte bine uscate.

Având în vedere toate aceste aspecte, încălzirea cu peleți este nu doar foarte rentabilă, ci și o afacere extrem de bună. Persoanele care au în plan să treacă de la încălzirea pe gaz la cea pe lemn ar trebui să ia în considerare și faptul că vor avea nevoie de o altă centrală și de un abonament încheiat cu firma care asigura aprovizionarea cu peleți, însă toate aceste costuri se vor amortiza foarte repede.

Având o soluție naturală și ecologică la îndemână, este mult mai simplu acum să fie obținute temperaturile dorite în interior, reducând, în același timp, costurile la gaz sau la curent. Prețul pentru noile instalații și cel pentru abonamentul la peleți vor fi acoperite, cu siguranță, din economiile ulterioare. În plus, impactul asupra mediului este unul redus, ceea ce reprezintă un alt avantaj important și demn de a fi avut în vedere în cazul acestor materiale speciale de încălzire.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Principalele diferente intre programul Office 365 Business si Microsoft Office

Articolul Urmator

Tips & tricks: tot ce trebuie sa stii despre interventia de marire a buzelor

Cele mai populare