Despre parodontoză și refacerea danturii cu ajutorul implanturilor dentare

Știai că principala cauză a pierderii dinților este parodontoza? Această boală afectează structurile care susțin dintele, denumite parodontiu, iar de aici și până la pierderea lui nu mai este decât un pas. Persoanele care suferă de parodontoză susțin că dintele le-a căzut fără durere, în timpul masticației sau chiar când s-au spălat pe dinți. Cu toate că sună înfricoșător, este bine de știut că parodontoza poate fi prevenită și chiar poate fi stopată din evoluție, astfel încât să nu se ajungă la pierderea dinților. 

Dacă nu ai ajuns la medic la timp și te confrunți cu dinți căzuți din cauza parodontozei, te invităm să citești în continuare și să afli ce opțiuni ai pentru reîntregirea danturii, atât din punct de vedere funcțional, dar și estetic. 

Cauzele parodontozei 

Înainte de a-ți spune ce opțiuni de tratament ai, trebuie să înțelegi mai bine care sunt cauzele parodontozei. În primul rând, igiena dentară joacă rolul principal în prevenirea acestei boli. Parodontoza este cauzată de acțiunea tartrului asupra structurilor de susținere ale dinților. Având o igienă dentară impecabilă și mergând măcar de două ori pe an la detartraj, vei putea preveni parodontoza și chiar vei putea stopa evoluția acesteia, dacă s-a instalat deja. 

Tratarea parodontozei și reîntregirea danturii 

Cele mai citite articole

În funcție de stadiul bolii, parodontoza poate fi ținută sub control prin tratamente nechirurgicale, care implică igienizări dese și tratament laser, care va elimina toate bacteriile. Tratamentul cu laser este nedureros și asigura decontaminarea totală a zonei, astfel încât bacteriile din tartru să dispară de pe structurile de rezistență ale dintelui. 

În fazele avansate, când și osul este afectat, iar dinții fie au căzut, fie sunt slab susținuți, singura opțiune de tratament este considerată implantologia. Parodontoza este o boala ireversibilă, astfel că nu poate fi tratată. Însă, după înlăturarea dinților bolnavi și curățarea perfectă a zonei, se poate înlocui dantura. 

Trebuie să știi că dacă ai ajuns la medic abia după ce au început să cadă dinții, este posibil să fie nevoie de adiție de os și de sinus lifting. Aceste doua tratamente complementare sunt necesare pentru succesul implantului dentar. 

Este foarte importantă curățarea și decontaminarea zonei înainte ca orice tratament să fie inițiat. De aceea, s-ar putea să fie nevoie de o mică pauză între tratamente, pentru ca zona să își revină. În tot acel timp, vei purta o dantură provizorie. Pentru a micșora riscurile unui implant dentar, cum ar fi periimplantita, se va decontamina zona și se va evalua cu exactitate calitatea osului. 

Dacă pe arcadă mai există dinți care pot fi salvați, prima dată se vor trata aceștia. Astfel, nu doar se vor salva dinții sănătoși, dar se va asigura și succesul tratamentului, deoarece nu va exista riscul contaminarii implanturilor și eșecul osteointegrării. 

Așadar, dacă te confrunți cu parodontoză, este bine să știi că întotdeauna există o soluție, Poți opta pentru implant dentar de calitate de la Smile Ambassador, clinica dentară unde medicii îți vor oferi tratamente personalizate pentru un zâmbet frumos și sănătos. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Care sunt cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile?

Articolul Urmator

Vrei să te apuci de yoga? 7 aspecte de știut

Cele mai populare