Cu siguranță ești un om pentru care telefonul joacă un rol destul de important. Așadar, nu este de mirare faptul că doar gândul să îți spargi ecranul este unul de-a dreptul înfiorător și teribil de stresant. Ei bine, înainte de a te speria și de a-ți pierde cumpătul la gândul că un nou telefon o să te coste sume mari, ia în calcul posibilitatea următoarelor variante.
Verifică garanția telefonului
Garanția telefonului te poate scuti de stres dacă este încă valabilă și dacă prevede acoperirea costurilor de reparare a ecranului. Dacă da, verifică în ce condiții este posibil acest lucru.
În majoritatea cazurilor, actul de garanție te protejează în cazul unei defecțiuni a dispozitivului și îți oferă planuri extinse de înlocuire și/sau reparații pentru care poți plăti încă de la achiziționarea telefonului. Dacă telefonul tău nu mai este în garanție, citește următoarele recomandări.
NU încerca să repari singur telefonul
În încercarea de a-l repara, este posibil să îi aduci daune suplimentare. Unele părți componente ale telefonului au dimensiuni foarte reduse și sunt extrem de sensibile deoarece sunt lipite și integrate în circuitele dispozitivului și implicit ale ecranului.
În schimb, este recomandat să apelezi la cel mai apropiat service de telefonie mobilă și să lași dispozitivul pe mâna celor care au experiență în astfel de cazuri. Aceștia îți vor spune dacă telefonul tău mai are șanse de reparare sau nu. Dacă poate fi reparat, va trebui să cumperi un nou ecran pentru telefon.
Compară ofertele de reparație
Dacă ecranul smartphone-ului tău poate fi înlocuit, de obicei acest lucru costă. Cu toate acestea, încearcă să reduci prețul: înainte de a te decide cărui tehnician să-i oferi economiile tale, mergi la mai multe service-uri de telefonie mobilă și întreabă cât costă procesul de reparare.
Cele mai citite articole
Vei vedea că, de obicei, prețurile pot varia destul de mult, astfel încât ai posibilitatea de a-l alege pe cel mai mic. Cât timp telefonul tău este în service, nu te sfii să folosești un telefon vechi, fie și unul cu butoane.
Schimbă sau vinde telefonul
În cazul în care chiar nu-ți mai poți repara telefonul, dar nici nu vrei să-l folosești cu ecranul spart, poate ar fi cazul să îl schimbi sau să îl vinzi. Probabil te întrebi cine ar cumpăra un telefon cu ecran spart sau deteriorat.
Ei bine, chiar și cu un ecran stricat, un telefon încă are valoare. Există numeroase site-uri și platforme online care pot estima valoarea unui telefon „stricat”, precum și persoane interesate în principal de piesele conținute de un astfel de telefon. Telefonul tău, în majoritatea cazurilor, va fi vândut pentru piesele de schimb.
Cumpără-ți un telefon nou
În ultimă instanță, dacă nu ești genul de persoană care să nu pună preț pe cum arată telefonul său și nici nu prea te incomodează atunci când îl folosești, poți utiliza în continuare fără probleme telefonul tău spart.
În caz contrar, nu îți mai rămâne decât să utilizezi economiile tale și să îți achiziționezi un nou telefon, de data aceasta având ceva mai multă grijă când îl folosești și încercând să eviți situațiile anterioare neplăcute.
Există modalități prin care putem evita deteriorarea lucrurilor la care ținem și a căror întrebuințare este indispensabilă. Poți apela la protejarea telefoanelor cu carcase și huse care să le acopere în întregime. De asemenea, poți să le păstrezi în locuri cât mai sigure (geantă, ghiozdan, poșetă), nu în buzunare care nu sunt adânci sau care nu sunt prevăzute cu fermoar.