Nici tu nu bei suficientă apă? Iată cum poți rezolva acest lucru!

Cunoaștem bine cu toții beneficiile necontestate ale consumului de apă regulat, însă chiar și așa, în ritmul alert al vieții zilnice, uneori uităm complet să ne hidratăm corespunzător. Apa are un rol extrem de important în funcționarea optimă a organismului nostru, de la reglarea tranzitului intestinal și întreținerea sănătății articulațiilor, până la prevenirea apariției unor boli cardio-vasculare și creșterea tonusului muscular. Medicii și nutriționiștii ne recomandă să consumăm minim 2 litri de apă zilnic, pentru a avea parte de toate beneficiile, însă acest lucru este dificil uneori, mai ales când suntem atât de prinși în rutina zilnică. 

 În continuarea acestui material,  îți vom sugera 5 modalități prin care să te asiguri că te hidratezi corespunzător, fără prea mari bătăi de cap. 

Iată 5 trucuri pentru a transforma consumul de apă într-un obicei plăcut 

Oricât de mult ne-am dori să ne formăm un obicei din a bea mai multă apă zilnic, după câteva zile parcă deja devine obositor, iar drumurile constante până la toaletă parcă nu sunt deloc încurajatoare. Dar, pe termen lung, creșterea consumului de apă ne ajută pe foarte mult planuri, așa că uite 5 modalități care vor face băutul apei mai simplu: 

1. Infuzează apa – poate cel mai des întâlnit sfat pentru a-ți fi mai ușor să bei mai multă apă zilnic este să îți infuzezi apa cu legumele și fructele preferate. Castraveți, pepene roșu, căpșuni, afine, kiwi sau lămâi, toate acestea sunt perfecte pentru a da apei un gust plăcut și subtil. Prin infuzare, vei obține un fel de limonade naturale, cu gust aromat, la care poți adaugă chiar și miere sau un alt îndulcitor, de preferat cât mai natural. Dacă vrei să simplifici și mai mult lucrurile, poți găsi astfel de tipuri de limonade și pe site-ul celor de la Profructta.ro, în diverse sortimente, cu diverse tipuri de fructe. 

2. Include apa în rutina ta zilnică – adică transformă băutul apei într-unul din pașii rutinei tale zilnice, precum spălatul pe dinți sau dușul de dimineața. Îți poți seta un reminder ca în fiecare dimineață să bei un pahar de apă, pe stomacul gol, cu minim jumătate de oră înainte de micul dejun. Acest obicei s-a dovedit a avea o mulțime de beneficii asupra sănătății tractului digestiv, precum și a tonusului pe parcursul întregii zile. 

Cele mai citite articole

3. Ia apă cu tine oriunde ai merge – fă-ți un obicei din a-ți umple sticla cu apa de fiecare dată înainte de a ieși din casă. Astfel, o vei avea tot timpul la îndemână pe parcursul zilei și nu vei mai avea scuze pentru a nu bea suficientă apă.

4. Bea un pahar de apă înainte de fiecare masă – pe lângă faptul că îți vei crea un obicei pe care să ți-l amintești de fiecare dată când urmezi să iei masa, un pahar de apă înainte să mănânci ajută la reducerea apetitului și te ajută să reduci cantitatea de mâncare consumată, astfel că vei evita situațiile în care mănânci prea repede de foame, iar apoi te simți rău. 

5. Consumă alimente cu conținut crescut de apă – precum pepenele roșu sau galben, salată, zucchini sau varză. Pe lângă conținutul ridicat de apă, aceste legume și fructe sunt și pline de vitamine și minerale, astfel că vei lovi doi iepuri dintr-o lovitură. 

În medie, crearea unui nou obicei durează în jur de 90 zile, până îți intră în reflex și îl vei introduce în rutina ta zilnică. Sperăm ca sfaturile noastre să te ajute să crești consumul de apă cât mai ușor, pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile aduse sănătății tale fizice și psihice.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Electrocasnice care te ajută să gătești ca un maestru acasă

Articolul Urmator

Cum apare artroza la umăr?

Cele mai populare