Importanța unui mobilier corespunzător pentru elevii grădiniței tale

Știm ce mult înseamnă pentru tine și instituția pe care o conduci să deții un mobilier corespunzător pentru preșcolari, care să fie și pe placul părinților. Este important să le asiguri elevilor tăi siguranța și confortul de care au nevoie pe timpul orelor de la grădiniță. Mobilierul copiilor de la grădiniță trebuie ales cu mare grijă deoarece preșcolarii sunt mult mai energici și folosesc mai mult aceste tipuri de mobilier decât elevii care stau doar în bănci pe durata desfășurării orelor.

Iată mobilierul corespunzător de care ai nevoie în grădiniță ta pentru preșcolari!

Masă pentru grădiniță

Măsuțele dintr-o grădiniță sunt un element de mobilier foarte important deoarece marea majoritate a activităților se desfășoară pe aceste mese. Aici copiii învață să realizeze arte plastice, să scrie și să coloreze. Achiziționarea acestui mobilier trebuie să conțină un material de calitate superioară datorită gradului de folosință de care dispune și pentru siguranța copiilor din timpul orelor. Sfatul nostru este să achiziționezi mese din lemn date cu lac special de protecție a suprafeței deoarece au o rezistență mai bună decât a celor din plastic care se deteriorează mult mai repede.

Scaun pentru grădiniță

Scaunele din grădinițe sunt folosite la toate activitățile. Că vorbim de activitățile din timpul programului când copii stau la mese și ascultă de instrucțiunile educatoarelor sau că sunt folosite la serbare pentru a menține ordinea între copii, aceste scaune pentru grădiniță trebuie să fie corespunzătoare cu timpul lor de folosință. Trebuie să alegeți acel tip de scaun pentru preșcolari care să nu aibă colțurile ascuțite în caz că se așează pe lângă el și se lovesc. Scaunele din lemn sunt ușor de mutat chiar de către copii, dar greu de deteriorat față de scaunele de plastic care se rup ușor sau cele de metal care sunt greu de mutat și grele.

Dulap pentru grădiniță

Cele mai citite articole

Aceste dulapuri au rolul lor într-o sală de clasă din grădiniță. Pe lângă spațiul personal de depozitare al hainelor fiecărui copil, avem nevoie și de acel spațiu pentru depozitarea jucăriilor și a altor materiale pe care educatoarele le folosesc în timpul orelor. Dulapurile trebuie să fie masive pentru a nu putea fi mutate sau împinse de copii în cazul în care nu sunt supravegheați, poziționate corect în sala de clasă, iar obiectele să fie mereu aranjate. 

Pătuț pentru grădiniță

Aceste pătuțuri trebuie să fie achiziționate conform fiecărei clase din cadrul unei grădinițe. Paturile de la grupa mică sunt mai mici decât paturile de la grupa mare. În funcție de cadrul fiecărui pat trebuie aleasă și o saltea pe aceeași măsură și confortabilă pentru somnul copiilor. Recomandarea noastră este să alegeți acel tip de pat care se poate transforma în dulap pentru a economisi cât mai mult spațiu în sala de clasă.

Având în vedere cele menționate în acest articol și materialele potrivite pentru acest tip de mobilier, Mobman.ro oferă o gamă variată de produse și mobilier pentru sălile unei grădinițe.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Uscător de rufe sau mașină de spălat? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de produs

Articolul Urmator

Optează pentru soluția sigură de împrumut cu garanții din aur

Cele mai populare