Infiintare PFA ce e nou in 2021

Infiintarea PFA sau a unui SRL este un proces destul de simplu, care nu necesita studii juridice specializate, insa in cazul in care doriti sa infiintati un PFA (Persoana Fizica Autorizata) situatia se schimba putin. Infiintarea unei societati comerciale presupune realizarea unui dosar simplu, insa infiintarea unei persoane fizice autorizate presupune realizarea unui dosar complex, care trebuie sa cuprinda documente si informatii din mai multe domenii, inclusiv acte sau certificari pentru activitatea desfasurata.

Astfel, pentru infiintare PFA pe teritoriul Romaniei, va trebui sa pregatiti urmatoarele documente:

Formularul de infiintare a PFA , completat corect; Acordul vecinilor/Administratorul constructiei pentru inscrierea in partea A a anexei nr. 3 la Codul Fiscal ; Actele doveditoare ale sediului social al persoanei fizice care infiinteaza firma ; Actele justificative prin care se face dovada adresei de domiciliu si a casei in care urmeaza sa isi desfasoare activitatea.

Infiintare PFA beneficii

Beneficiile unui PFA sunt multiple, iar mentinerea lor in timp depinde de firma infiintata. Inainte sa optati pentru un PFA este necesar sa cunoasteti avantajele infiintarii unui astfel de tip de firma, astfel incat costurile sa fie compensate de veniturile obtinute, astfel incat firma sa reziste pe termen mediu si lung.

Cum se completeaza formularul de infiintare PFA?

In ceea ce priveste completarea Formularului de infiintare a PFA, trebuie sa tineti cont ca pentru persoanele fizice infiintarea unei firme presupune anumite documente si informatii particulare. In primul rand, se cere sa mentionati codul CAEN al serviciului pe care il efectuati, pentru a nu exista confuzii cu alte societati care au activitati similare. 

Dezavantaje infiintare PFA

Cele mai citite articole

Conform Codului Fiscal, persoana fizica autorizata poate desfasura doar activitati economice care nu sunt interzise. Avocatii specializati in domeniul fiscal recomanda acordarea atentiei maxime acestei prevederi, deoarece infiintarea PFA se poate dovedi un esec daca persoana fizica autorizata nu obtine aprobarea de la organele de control cu privire la activitatile pe care le va desfasura.

Dezavantajele unui PFA includ si acele situatii in care, desi este autorizata sa desfasoare un anumit gen de activitate, nu va puteti acoperi costurile angajarii unui angajat fie din cauza taxelor si impozitelor, fie alte motive.

Costurile infiintarii unui PFA sunt unele dintre avantajele pe care le ofera acest tip de firma , precum si posibilitatea de a lucra in regim part-time. De altfel, infiintarea unei persoane fizice autorizate presupune un anumit nivel de responsabilitate.

Avand in vedere ca o persoana fizica autorizata poate desfasura orice gen de activitate, acest lucru presupune riscuri mari si anumite restrictii. De aceea, este recomandat sa alegeti un domeniu de activitate care v-ar putea aduce venituri stabile, fata de riscurile pe care le presupune desfasurarea unei alte actiuni.

Nu ezitati sa apelati la o firma specializata in redactarea de documente si declaratii pentru infiintari firme precum Your Consult.

Cele mai citite articole

Share your love