O cameră spion sau o cameră de supraveghere wireless?

Pentru a monitoriza o casă, instalarea unui sistem complet de supraveghere video nu este neapărat singura soluție. În unele situații, cea mai bună alegere este dată chiar de instalarea unei minicamera spion sau a unei camere de supraveghere wireless. Camera mini spion este o cameră mult mai practică și mai discretă decât o cameră obișnuită de supraveghere. În plus, aceasta poate fi pusă oriunde. Unii oameni o poziționează chiar în obiecte specifice, cum ar fi o ramă foto, o jucărie de pluș, o oglindă etc.

Care sunt avantajele unei minicamera spion?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei mini camere spion este reprezentat de discreția pe care o oferă aceasta. Este vorba, înainte de toate, despre o cameră în miniatură care este total nedetectabilă. Acestea fiind spuse, o mini cameră spion nu este ca o cameră de supraveghere care se află pe partea din față a ușii și este vizibilă de la doar câțiva pași. O cameră spion este o cameră concepută pentru a trece neobservată în locuințe sau chiar într-un apartament. Poate fi extrem de utilizată în viața de zi cu zi, în diverse scopuri, deoarece poate fi pusă pe un radio, pe un ceas sau chiar pe un obiect decorativ.

Al doilea mare avantaj al acestui tip de cameră este prețul său. Cei care sunt în căutarea unei mini camere spion nu vor fi nevoiți să scoată prea mulți bani din buzunar, însă cei care se află în căutarea unor modele mai originale, bugetul prevăzut pentru achiziție trebuie să crească. Cu toate acestea, prețul unei camere spion este încă mai accesibil în comparație cu cel al unei camere de supraveghere obișnuite.

Cât de practică este o cameră de supraveghere fără fir?

–   Unul dintre avantajele alegerii unei camere de supraveghere wireless este reprezentată de ușurința instalării sale. Deoarece aceasta este o cameră wireless, în timpul instalării trebuie reținut că nu va fi nevoie de conectarea unor cabluri pentru ca aceasta să funcționeze. În plus, chiar și în cazul unei întreruperi a curentului, camera funcționează în continuare.

–   Al doilea avantaj considerabil al unei camere wireless este că aceasta se poate conecta cu ușurință la orice tip de dispozitiv: un computer, un smartphone, o tabletă etc. Acestea fiind spuse, chiar dacă persoana care o folosește se află în deplasare, va beneficia în continuare de posibilitatea de a-și monitoriza casa cu ajutorul unui telefon mobil care dispune de o conexiune la internet.

În vederea alegerii unei camere de supraveghere fără fir potrivite, trebuie reținut că ar trebui respectate anumite criterii, mai ales în funcție de scopul utilizării. Există camere cu infraroșu, camere care pot fi utilizate doar noaptea sau doar ziua. 

Există, de asemenea, cele care pot fi utilizate în orice moment. Dacă, de exemplu, se dorește monitorizarea casei pe perioada concediului de vară, cea mai bună alegere este reprezentată de alegerea unei camere care să poată fi utilizată atât ziua, cât și noaptea.

Articolul Anterior

Câte tipuri de iluminare există?

Articolul Urmator

4 aspecte de care să ții cont când cumperi un televizor

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *