Pictatul pe numere: Ce este și cum se realizează

Pictatul pe numere a fost utilizat prima dată în perioada Renașterii, ideea bazându-se pe conceptul utilizat de Leonardo da Vinci pentru ucenicii săi. Modelele pe care acesta le folosea pentru ucenicii săi indicau cu numere care era culorile care ar fi trebuit utilizate în anumite zone. În anul 1959, Dan Robbins a fost inspirat de această metodă și a creat o trusă specială, denumită Paint by Numbers. Aceasta includea imagini împărțită în zone mici, fiecare dintre acestea fiind marcată cu un număr care corespundea unei anumite culori. Fiecare zonă numerotată trebuia pictată în mod adecvat, iar la final se dezvăluia tabloul final. 

Aceeași metodă este utilizată și în prezent pentru pictura pe numere, oferind multă bucurie persoanelor care doresc să se exprime prin artă. Indiferent dacă ești un artist pasionat sau dacă vrei să te relaxezi cu o activitate foarte plăcută, o trusă de pictură pe numere este tot ce ai nevoie. Pe lângă clipele petrecute într-un mod atât de interesant, kiturile de pictură pe numere ajută la înțelegerea profundă a faptului că o pictură este construită prin mai multe forme de culoare. De multe ori, aceste forme nu au niciun sens dacă sunt luate individual, dar puse împreună formează o modele unice de picturi pe numere, extraordinar de frumoase. 

Nivelul de profesionist în pictura pe numere se atinge atunci când, după o utilizare îndelungată a acestei metode, vei putea să înveți să creezi singur astfel de forme de culoare, fără ajutorul unei diagrame tipărite. Finalizarea unui proiect de pictură pe numere ajută la analizarea în profunzime a unui subiect și identificarea fiecărei zone de culoare. 

Utilizarea unui set de pictură pe numere este facilă deoarece include toate materialele de care vei avea nevoie: o pânză imprimată prenumerotată, acuarele în toate nuanțele necesare, o pensulă și instrucțiuni ușor de înțeles. Opera de artă ce va fi obținută la final este imprimată pe ambalajul setului, astfel încât este foarte ușor să alegi în funcție de preferințele personale. 

Cele mai citite articole

Pictura pe numere este recomandată atât adulților cât și copiilor, în funcție de complexitate, deoarece ajută la învățarea elementelor de bază ale acestei arte atât de frumoase. Fiecare număr de pe pânză reprezintă o instrucțiune, iar asta ajută la vizualizarea tabloului final și chiar la identificarea conceptelor de lumină și întuneric. Beneficiile activității de pictură pe numere sunt ideale pentru copii, deoarece le permit să exerseze coordonarea ochi-mână și să dezvolte abilitățile motorii fine. Încă din momentul în care va ține pentru prima dată pensula în mână și până când va reuși să traseze cu precizie fiecare linie și fiecare contur, cel mic își va dezvolta în permanență abilitățile menționate. În plus, el va reuși să se concentreze pentru mai mult timp pe o singură sarcină, iar asta îl va ajuta și pe viitor, inclusiv în anii de educație formală. 

Un alt câștig pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor este că vor învăța să urmeze niște instrucțiuni, obținând la final un proiect complet, doar al lor. Exersarea răbdării și stabilirea unor strategii pentru obținerea celui mai bun rezultat sunt alte avantaje care vor fi utilizate și în viața adultă. Înțelegerea și respectarea instrucțiunilor secvențiale vor fi aplicate în fiecare domeniu al vieții lor. 

Chiar dacă, la prima vedere, pictura pe numere poate fi interpretată ca o activitate ce diminuează dezvoltarea creativității, există seturi cu diverse nivele de dificultate, astfel misiunea să devină din ce în ce mai grea, cu fiecare tablou finalizat. Se poate începe cu kituri de bază, cu suprafețe mai mari și puține culori, iar odată cu dezvoltarea abilităților necesare, se va trece spre modele mai complexe. 

O oră de pictură pe numere are ca rezultat antrenarea creierului, ajutând la intensificarea activității cognitive, ideală în momentele de plictiseală. Pictura pe numere ajută la dezvoltarea memoriei și ascuțirea minții, prin vizualizarea și implementarea conceptelor adecvate. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Top 5 combine frigorifice de la Teka

Articolul Urmator

Ponturi pentru alegerea bijuteriilor potrivite în funcție de ținută

Cele mai populare