Renovarea locuinței: 4 sfaturi

Din când în când chiar și locuințele noastre au nevoie de o transformare totală, pentru a le reda acestora farmecul și strălucirea inițială. Dacă îți dorești să îmbunătățești aspectul locuinței tale și vrei să renovezi durabil și eficient, iată cateva sfaturi care se vor dovedi a fi de ajutor. 

Folosește întotdeauna materiale de calitate

Pentru a-ți asigura reușita în ceea ce privește renovarea va trebui să optezi pentru materiale de calitate, care să reziste în timp. Materialele de calitate, precum produsele de la brandul Mapei se disting prin faptul că au o aderență mai bună și au caracteristici cu mult superioare în ceea ce privește uscarea, lipirea sau acoperirea. 

Este important să ai în vedere aceste lucruri deoarece adesea reușita lucrărilor depinde exact de caracteristicile materialelor. Spre exemplu, dacă vrei să folosești un adeziv pentru vinil modular de la Mapei, vei vedea că acesta va avea exact caracteristicile care să te ajute să realizezi o lucrare de calitate: maleabilitate, timp suficient pentru aplicare și finisare perfectă, fără imperfecțiuni. 

De asemenea, dacă vrei să folosești un adeziv pentru plintei vei vedea că Mapei îți oferă un produs cu caracteristici superioare de lipire, la fel ca și în cazul adezivilor pentru gresie și faianță, a adezivului pentru tapet sau a chitului de rosturi. 

Curăță foarte bine substratul 

Pentru a te bucura de renovări de calitate este necesar să ai în vedere curățarea substratului. În cazul în care vrei să schimbi culoarea pereților, atunci va fi necesar să ai în vedere decopertarea straturilor existente de vopsea, pentru a ajunge la stratul de tencuială. Curățarea are rolul de a pregăti suprafața astfel încât aceasta să ofere o aderență potrivită pentru straturile de acoperire dorite. 

Este necesar ca etapa de curățare să nu fie ignorată deoarece dacă aceasta nu este realizată în mod corect există riscul deteriorării straturilor de acoperire ulterioare, oricât de calitative ar fi acestea. 

Spre exemplu, dacă pereții sunt acoperiți cu humă sau vopsea, peste care se intervine cu un strat de acoperire nou de vopsea, aceasta din urmă se va umfla și va cădea, ca urmare a lipsei aderenței. 

De asemenea, praful influențează negativ aderența, porțiunile murdare împiedicând aplicarea corectă a materialului de acoperire, care se va desprinde imediat după uscare. 

Respectă timpii de uscare ai materialelor

Pentru ca lucrările de renovare să fie calitative și durabile este nevoie de respectarea cerințelor de punere în operă a acestora. Este recomandat să te documentezi cu privire la rațiile de amestecare și la timpul în care pot fi aplicate materialele, dar și cu privire la timpul necesar pentru uscare.

Este recomandat să nu grăbești lucrurile, ci să urmezi traseul firesc al etapelor de lucru, deoarece măsurile luate pentru a finaliza mai repede renovările pot conduce la probleme majore. Spre exemplu, este recomandat să lași vopseaua să se usuce de la sine, în timpul specificat de către producător, fără a încerca să usuci forțat, folosind aparate care să încălzească suprafețele. 

În cele mai multe dintre cazuri uscarea prematură a materialelor conduce la apariția crăpăturilor și a fisurilor, lucru care va strica în totalitate aspectul lucrării. 

Lucrează întotdeauna cu un specialist

Deși poate părea costisitor, este important să ai lângă tine un specialist în domeniul amenajărilor interioare și al renovărilor, deoarece acesta are experiența necesară pentru a te ajuta să realizezi lucrările cât mai eficient și calitativ. Firește, lucrările pot fi făcute și în regie proprie, însă există și situații în care pot apărea diferite provocări, pe care le poți depăși mai ușor cu ajutorul unui specialist.

O renovare calitativă se deosebește de simple reparații prin calitatea finisajelor și prin grija arătată detaliilor de execuție. Investește în materiale de calitate, alege ajutorul unui specialist și oferă casei tale aspectul pe care îl dorești.

Articolul Anterior

Gem de smochine fără zahăr: 7 pași de urmat

Articolul Urmator

Pleci în Germania? 5 aspecte de rezolvat înainte să ieși din țară

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *