Semănători – Agricultură de precizie

Noile semănători impresionează prin funcționalitatea maximă, fiabilitatea operațională și performanță. Sistemele de măsurare unice, plasarea semințelor și funcționarea convenabilă, se numără printre caracteristicile impresionante ale noilor prășitoare. 

În agricultura modernă, accentul este pus din ce în ce mai mult pe optimizarea randamentului și reducerea pierderilor și a consumului de energie. Indicatorii de calitate ai solului îi ajută pe fermieri să optimizeze fertilizarea și însămânțarea. Cu ajutorul acestor semănători moderne, fermierii pot optimiza cantitatea de semințe aplicate în diferitele zone ale câmpului. 

Utilizarea unei semănători moderne oferă fermierilor numeroase avantaje remarcabile:

  • unități liniare inteligente ușor de integrat;
  • asamblare simplă și întreținere ușoară;
  • soluții de lungă durată, dovedite și testate temeinic.

Semănători moderne – Avantaje

Agricultura de precizie se referă în primul rând la atingerea unui nivel ridicat de eficiență a costurilor. Întrucât fermierii au informații din ce în ce mai detaliate despre calitatea solului și conținutul de minerale din câmpurile lor, mașinile agricole trebuie să poată prelucra aceste informații și să ajusteze automat aplicarea semințelor în diferite părți ale câmpului. 

Semănătorile moderne asigură reglarea precisă a marcatoarelor de cale și a unităților de măsurare în timpul lucrului. Semănătoarele moderne pentru cereale ajută fermierii să automatizeze aplicarea semințelor și să reducă riscul pierderii acestora. 

Astfel de utilaje agricole pot fi ușor integrate în diferite terenuri agricole.  Utilajul pregătește și nivelează patul de semințe, introduce îngrășământul și semințele la adâncimea necesară cu dozajul optim, rulează rândurile și slăbește culoarele. 

La ce pot fi utilizate noile semănători?

Semănătoarea poate fi folosită pentru diferite culturi: cereale, inclusiv porumb, floarea soarelui, rapiță, soia, plante cu semințe mici și ierburi etc.  

Cele mai citite articole

Cu tipul de utilaj mecanic, materialul este însămânțat doar prin propria greutate, astfel încât această tehnică funcționează bine pe terenurile arabile nivelate fără buruieni, dar nu este potrivită pentru câmpurile în care s-a folosit aratul invers. 

Noile semănători permit însămânțarea mai precisă a semințelor și raționarea îngrășămintelor granulare. Pentru furnizarea de semințe și îngrășăminte, semănătorile sunt echipate cu turnuri de distribuție cu conducte de ieșire. În modulele moderne, sunt instalate mai multe structuri similare și fiecare dintre ele are un senzor electronic pentru monitorizarea lucrării. 

Când sistemul se înfundă, problema este afișată pe monitor, iar operatorul are timp să oprească echipamentul, datorită locației convenabile a dispozitivelor. 

Trebuie remarcat faptul că cele două părți independente care alcătuiesc utilajul modern sunt, de asemenea, conectate printr-un sistem comun de control al parametrilor, fiind afișat pe ecranul monitorului din cabina tractorului. 

Pe monitor se transmit informații despre poziția cadrului, funcționarea unităților de măsurare, ventilatorul și ambreiajul electromagnetic, nivelul semințelor și al îngrășământului.  

Presiunea din buncăr și programul de conducere paralel, permit însămânțarea de înaltă calitate în orice moment al zilei, chiar și cu un conținut ridicat de praf. 

În condițiile actuale de lipsă de personal calificat, acesta este un avantaj semnificativ al muncii agricole.

Cele mai citite articole

Share your love