Sfaturi pentru îngrijirea tenului gras și acneic

Gestionarea tenului gras cu tendință acneică reprezintă unul dintre motivele principale pentru care femeile se adresează medicului dermatolog. Rutina de îngrijire joacă un rol important în depășirea provocărilor pe care acest tip de ten le aduce. Citește în continuare și află care sunt pașii esențiali pe care ar trebui să îi urmezi în îngrijirea tenului gras și acneic.

Alegerea produselor de îngrijire

O etapă importantă în îngrijirea tenului gras și acneic este reprezentată de alegerea produselor de îngrijire. Produsele trebuie să fie special formulate pentru a îndeplini nevoile particulare ale acestui tip de ten. Este recomandat să eviți produsele care conțin alcool deoarece acest ingredient deshidratează tenul într-o primă etapă, iar ulterior provoacă o creștere paradoxală a secreției de sebum. În plus, alcoolul poate produce iritații și creșterea sensibilității tenului. Pe de altă parte, este indicat să eviți produsele foarte grase care ar conduce la o încărcare suplimentară a pielii. 

Optează pentru produse etichetate ca fiind “oil free” și lipsite de substanțe comedogenice care ar putea provoca blocarea porilor și accentuarea acneei.

Curățarea tenului

Curățarea tenului reprezintă cel mai important pas din rutina de îngrijire, având rolul de a îndepărta impuritățile și excesul de sebum. Este important să nu practici o curățare prea agresivă a tenului, aceasta conducând la uscarea pielii și la creșterea compensatoare a secreției de sebum. 

Optează pentru un produs spumant de tipul gelului de curățare și practică o curățare blândă a tenului în cadrul rutinei de îngrijire de dimineața și seara. În plus, este recomandat să îți cureți tenul și după ce practici activități fizice.

Hidratarea tenului

Cele mai citite articole

Chiar și tenul gras are nevoie de hidratare și este important să nu sari peste această etapă a rutinei de îngrijire. Aplică un produs de hidratare în fiecare zi, însă ai grijă ca acesta să aibă o textură lejeră adaptată tipului tău de ten.

Protecția solară

Expunerea la radiații ultraviolete are un efect negativ asupra tenului și conduce la îmbătrânirea pielii, la apariția ridurilor și a petelor sau chiar a cancerul de piele. În plus, Folosește un produs de protecție solară de fiecare dată când ieși din casă, în special dacă urmezi tratamente pentru acnee care pot conduce la creșterea sensibilității pielii la lumina soarelui (de exemplu produsele care conțin peroxid de benzoil sau retinoizi). Alege produse de protecție solară cu textură lejeră, lipsite de parfumuri, așa cum este produsul Anthelios anti shine.

În concluzie, îngrijirea tenului gras și acneic se poate dovedi o provocare, însă o rutină de îngrijire adaptată nevoilor acestui tip de ten îți poate oferi aspectul mult dorit. Dacă dorești să afli mai multe despre îngrijirea corectă a tenului gras și acneic, adresează-te medicului dermatolog pentru a primi cele mai bune sfaturi în acest sens.

Surse informative

Lindberg, Sara. “Skin Care Routine for Oily Skin: Key Steps for Healthy Skin.” Healthline, 5 Feb. 2020, www.healthline.com/health/skin-care-routine-for-oily-skin-2. 

“How to Control Oily Skin.” American Academy of Dermatology, www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/oily-skin. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Pleci în Germania? 5 aspecte de rezolvat înainte să ieși din țară

Articolul Urmator

Cum prepari cele mai bune chifteluțe de pui: 4 secrete

Cele mai populare