Soluții pentru amenajarea și decorarea grădinii

Grădina și curtea casei tale merită să se transforme în locuri de poveste, dar mai ales menite să-ți ofere stare de bine și relaxare. Este aproape imposibil să ignori importanța pe care amenajarea grădinii o are atât în viața ta personala, cât și pentru aspectul general al locuinței tale.

Fie că vrei să plantezi fructe, legume și plante aromatice, sau că vrei să ai un spațiu în care să-ți petreci timpul liber alături de prieteni, ți-am pregătit câteva sfaturi și soluții pentru decorul exterior:

Instalează un spațiu pentru socializare

O mare parte din funcția principală a grădinii și a curții este de a-ți oferi un spațiu de relaxare și socializare în sezonul cald. Indiferent că vrei să petreci timp afară singur sau cu prietenii, ai nevoie de piese de mobilier potrivite.

Poți comanda mobilă de grădină și decorațiuni aferente de pe MautHaus.ro, iar recomandarea principală este să pui bazele unui spațiu protejat de intemperii și condițiile meteo imprevizibile.

Poți alege piese din materiale impermeabile și rezistente la ploaie și vânt, sau să instalezi o pergolă deasupra acestei zone principale. De asemenea, dacă ai suficient spațiu, un foișor sau pavilion te va ajuta să delimitezi mai bine zona.

Instalează corpuri de iluminat diverse

O curte bine luminată nu doar că ține răufăcătorii la distanța, dar inspiră confort și aerul primitor pe care vrei să-l oferi celor care intră pe poartă. Corpurile de iluminat de exterior de pe piață sunt diverse, rezistente la condiții meteo negative și vin sub forme variate.

Alege lumini în funcție de decorul general al grădinii și al casei. O construcție modernă, cu linii minimaliste, are nevoie de iluminat rece în curtea din fața și din spate, pentru a accentua un aspect „brutalist”. 

Cele mai citite articole

În schimb, o casă cu arhitectură clasică și vopsită într-o culoare neutră poate fi accesorizată cu ajutorul corpurilor de iluminat cu becuri calde. Acestea pot fi instalate de-a lungul aleii sau chiar printre plantele din grădină. De asemenea, ghirlandele luminoase de exterior oferă o senzație aparte în sezonul cald, similară cu cea a unui festival de muzică.

Cultivă o grădină

Dacă locuiești la casă ai un avantaj major și anume faptul că-ți permiți să cultivi o grădină. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție poți opta pentru răsaduri clasice, săpate în pământ sau pentru jardiniere de dimensiuni mari, instalate pe marginea curții.

Dacă vrei să cultivi legume în grădină trebuie să îți dedici timp și spațiu acestui proces. Optează pentru soluții de împrejmuire a zonei, în special dacă ai copii mici sau animale de companie. 

Grădina îți poate oferi resurse cu adevărat bio, de care să te bucuri pe toată durata sezonului. Poți opta pentru legume precum ceapa verde, salata, roșiile ardeii, dar și plantele aromatice precum rozmarinul, cimbrul și busuiocul. Acestea sunt ușor de întreținut și cresc rapid dacă au condițiile optime la dispoziție.

Instalează decorațiuni sau soluții de depozitare verticale

Pentru un efect inedit, dar și pentru a economisi spațiu, soluțiile verticale sunt potrivite pentru grădină. În această categorie intră:

  • Spaliere;
  • Arcadele;
  • Jardinierele verticale;
  • Suporturi pentru plantele cățărătoare.

Acestea nu doar că te pot ajuta să creezi mici grădini verticale, de exemplu în jurul spațiului de relaxare cu mobilier, dar îți oferă și oportunitatea de a depozita ghivece cu plante sau răsaduri și spații generoase doi în unu.

Amenajarea și decorarea grădinii sunt activități de care trebuie să te ocupi odată cu debutul sezonului cald. Înțelege mai bine potențialul spațiului pe care îl ai la dispoziție și pune-l în valoare cu ajutorul decorațiunilor și soluțiilor pentru exterior.

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Vrei să-ți cumperi o mașina nouă? 3 lucruri la care să fii atent în 2022

Articolul Urmator

5 sfaturi pentru alegerea accesoriilor auto

Cele mai populare