Tipuri populare de cafea

Dacă vine cineva pe stradă și te întreabă:  “care sunt cele mai populare tipuri de cafea?”, tu ce i-ai răspunde? Cel mai probabil ți-ar veni în minte răspunsuri precum: latte, cappuccino, frappe, americano. Desigur, acestea sunt moduri de a prepara cafeaua, dar nu este răspunsul pe care îl căutăm azi. Astăzi, vom trece prin cele mai populare patru tipuri de boabe de cafea și vom detalia un pic caracteristicile care le fac să fie speciale. 

  1. Arabica 

Arabica este cel mai cunoscut soi când ne referim la tipuri de cafea. Multe dintre mărcile de cafea din gama de lux menționează de multe ori că folosesc boabe 100% Arabica. De ce? Acestea sunt considerate ca fiind cele mai calitative. Caracteristic lor este aroma fină, complexă, iar gustul nu este amar. În funcție de zona unde sunt cultivate, boabele Arabica pot avea diverse note precum cele pământii în cazul celor cultivate în Indonezia sau florale, din Ethiopia.

2. Robusta

Robusta este al doilea cel mai cultivat tip de cafea din lume. Mulți consideră că spre deosebire de Arabica, acest soi este mai aspru și mai amar. De cele mai multe ori vine cu un miros puternic și un gust ușor ars. În ceea ce privește nivelul de cofeină, acesta sunt mai tari. Deși fanii cafelelor gourmet strâmbă din nas când vine vorba de boabele de tip Robusta, vă recomandăm să încercați și acest tip de cafea, poate vă va surprinde în mod plăcut.

3. Liberica

Cunoscătorii cafelei știu deja că acest tip de boabe de cafea este recunoscut pentru reputația controversată și polarizată pentru inconsistența gustului. Acest tip de cafea este unul dintre cele mai greu de găsit. Cei care au avut norocul să guste Liberica ori s-au îndrăgostit de aromă ori au detestat-o. Unii dintre cei care au degustat acest soi de cafea spun că aroma este una deosebită, de nuci, lemnoasă. Alții, care nu au avut o experiență plăcută o compară cu gunoiul ars.

4. Excelsa

În ceea ce privește savoarea acestui tip de cafea, aceasta este deosebită. Combină trăsăturile aromei ușor prăjite precum cele de fructate cu arome care aduc aminte de notele mai intens prăjite. Acest soi de cafea este mai puțin aromat și mai puțin tare în comparație cu celelalte soiuri. De cele mai multe ori, boabele de cafea excelsa sunt combinate cu alte soiuri pentru a intensifica aroma.

Articolul Anterior

Alegerea unei huse perfecte pentru telefon

Articolul Urmator

Merită să cumperi o lampă UV contra noului coronavirus?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *