Top 5 secrete de îngrijire a pielii corpului

Pielea are nevoie de o atenție sporită, în special pe perioada iernii, când ești expusă la temperaturi mici, frig, ploaie sau zăpadă. Ca să te bucuri de o piele elastică, catifelată, netedă și tânără trebuie să te hidratezi intens cu ajutorul cosmeticelor de corp, dar și printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat.

Consultă cele 5 secrete și ponturi de îngrijire ale pielii corpului ca să te poți relaxa în zilele friguroase de iarnă, atât pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru excursiile montane, fără grija deshidratării pielii sau tenului tău!

Hidratează-ți corpul

Pentru o piele sănătoasă, corpul tău are nevoie de produse ce hidratează intens celulele epidermei. Găsești o gamă extinsă de creme de corp de la 47 RON care îți vor hrăni în profunzime trupul. Este important să te dai cu aceste produse cel puțin de 2 ori pe săptămână, iar pentru față, gât și decolteu, vei avea nevoie de o cremă hidratantă și specifică tenului tău (uscat, acneic, mixt, normal) pe care să o folosești de 2 ori pe zi: dimineața și seara.

Corpul trebuie hidratat și din interior pentru o piele tânără și fără probleme. Astfel, asigură-te că consumi minimul de 2L de apă pe zi, alături de o sesiune de sport de 30 minute – 1 oră de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Totodată, dacă obișnuiești să stai mult în casă, pentru un ten hidratat pot investi într-un umidificator care să regleze umiditatea din locuință.

Scurtează timpul petrecut la dus

Dușurile fac parte din igiena ta zilnică, însă este indicat să nu petreci mai mult de 10 minute zilnic și să te speli cu apă caldă, nu fierbinte. Cea din urmă îți va deshidrata intens pielea, mai ales în perioada iernii când vântul puternic, ploaie și zăpada pot afecta și usca rapid tenul și pielea. Cu atât mai mult, înlocuiește săpunurile solide cu gel sau lapte de duș ca să ai o piele catifelată și mai puțin iritată. 

Dacă îți dorești un surplus de prospețime, atunci te poți da cu o loțiune parfumată de corp după ce ieși din duș. Aceasta este ideală pentru pielea uscată, iar masajul în sine îți va oferi câteva clipe de răsfăț și relaxare.

Folosește cremă cu SPF

Cele mai citite articole

Majoritatea persoanelor știu că este sănătos pentru ei să folosească cremă de soare cu protecție de minim 20 SPF pe perioada verii, când se află pe litoral. Ei bine, este indicat să folosești cremă de soare pe toată perioada anului, mai ales iarna când, deși discret, soarele este în continuare puternic și îți poate afecta pielea. 

Razele sunt periculoase oricând dacă nu aplici un strat de protecție pentru pielea ta. Alături de uscarea acesteia, soarele poate duce la îmbătrânire prematură sau chiar la boli de piele, așa că este important să folosești o cremă cu minim 5-10 SPF.

Aplică un ulei natural

Dacă îți dorești un moment pentru tine, atunci îți poți răsfăța pielea și să îți relaxezi mintea cu un masaj pe bază de uleiuri naturale. Când tu te simți confortabil, și pielea ta va fi mai puțin încordată. Alege uleiurile naturale cu ingredientele favorite ție și potrivite tipului tău de piele. Aplică masajul pe pielea curată.

Odihnește-te în fiecare noapte

Alături de produsele cosmetice, alimentația sănătoasă și sportul, pentru o piele frumoasă și catifelată ai nevoie de odihnă. Corpul obosește adesea mai repede decât ți-ai dori din cauza temperaturii prea scăzute sau prea ridicate, de la stres, programul de muncă, activitățile din casă sau chiar din cauza vacanțelor. 

Uneori se întâmplă să vii din concediu mai obosită decât atunci când ai plecat. Astfel, somnul de noapte ajută pielea să se regenereze mai ușor și mai intens. Cu atât mai mult, perioada festivităților de iarnă: Moș Nicolae, calendarul advent, Crăciunul, Revelionul, sunt evenimente obositoare, așa că odihnește-te corespunzător!

O piele tânără, frumoasă și catifelată are nevoie de o rutină săptămânală. Produsele cosmetice, umiditatea potrivită a aerului și dușurile scurte și calde îți vor hidrata și îngriji pielea din exterior, iar alimentația sănătoasă, sportul și odihna îi vor oferi pielii tale un ajutor din interior. 

Cele mai citite articole

Articolul Anterior

Smart living: moduri prin care casa ta poate deveni mai inteligentă, fără efort

Articolul Urmator

Un decor vintage cu sursele de iluminat potrivite

Cele mai populare