Un sistem de răcire grandios: camera frigorifică

A avea o cameră rece în stare perfectă de funcționare poate simplifica și îmbunătăți foarte mult procesul de depozitare și a reduce intervalele în care se face aprovizionarea, mai ales atunci când există materii prime sau produse finite care necesită răcire constantă. 

Cum poți să prelungești viața camerei tale reci? 

Camera frigorifică a fost concepută pentru a răci mărfurile care trebuie depozitate în condiții de temperatură scăzută. Acest tip de investiții poate aduce beneficii marilor unități HoReCa, în special supermarketurilor, cantinelor și brutăriilor.

Cu toate acestea, pentru ca sistemul frigorific menționat să fie utilizat optim, să atingă performanța sa maximă, este important să fie luate în seamă anumite precauții în exploatarea sa și să se cunoască mai bine modul său de funcționare.

●  Camera frigorifică: sistem de răcire la scară mare

În comparație cu alte echipamente frigorifice, o cameră frigorifică are avantajul de a permite depozitarea eficientă și la temperatura adecvată a unor volume mari de produse.

Această caracteristică pe care diversele camere frigorifice le prezintă are impact major asupra activității firmelor ce le dețin, permițând  stocarea unei cantități mai mari de produse, ceea ce extinde, în consecință, posibilitățile de afaceri pentru antreprenori.

●  Precizie în controlul temperaturii

Un alt avantaj al utilizării acestui echipament este precizia controlului temperaturii. De regulă, fluctuațiile sistemelor manuale de răcire și lipsa unui control adecvat al temperaturii pot afecta depozitarea și durabilitatea produselor, mai ales când este vorba de stocuri mari.

●  Adaptarea camerei frigorifice la cerințele fiecărei companii

Cu dimensiuni și forme diferite, acest echipament se adaptează nevoilor fiecărei afaceri. Totul va depinde de cererea antreprenorului și de relația companiei respective cu piața în general.

●  Curățarea corectă a camerei frigorifice

Igiena impecabilă a acestui sistem de răcire impozant este o măsură de precauție foarte importantă. Oricine crede că acesta este un proces obișnuit de curățare, se poate înșela amarnic. Curățarea unei camere frigorifice necesită o îngrijire specifică și o atenție dublă.

Aceasta pentru că nu se pot aplica jeturi de apă pentru curățare și nici produse pe bază de clor. În mod ideal, acțiunea de curățare trebuie efectuată cu ajutorul unor lavete umede și a unui detergent neutru.

●  Efectuarea de controale preventive (inspectarea regulată a camerei frigorifice)

Deoarece de regulă funcționează permanent, este important ca  circuitele și componentele sale să fie supuse unor analize complete și periodice.

●  Organizarea cu atenție a încărcăturii în camera frigorifică

Aceasta este o măsură de precauție importantă și, în multe cazuri, ignorată de cei responsabili pentru funcționarea camerei frigorifice. Prin urmare, este esențial ca produsele să fie organizate în interiorul echipamentului într-un mod optimizat.

Este bine de reținut că rafturile și produsele în sine trebuie distribuite într-un mod care să nu afecteze circulația aerului refrigerat. Aceasta înseamnă că trebuie să existe spațiu între mărfuri și că orificiile de ventilare nu trebuie să fie sub nicio formă obstrucționate. 

Pentru ce tip de produs este destinat acest sistem de răcire reprezentat de o cameră frigorifică? 

Camera frigorifică poate fi foarte utilă în diferite etape ale lanțului de activitate, precum ar fi fabricarea, conservarea, transportul și comercializarea de mărfuri perisabile.

În plus, este obișnuit ca utilizarea sa să fie asociată cu diversele companii alimentare, dar sistemul are o aplicație și mai largă. Se pot folosi pe mai multe segmente de piață, precum ar fi:

●  industria farmaceutică (inclusiv conservarea vaccinurilor);

●  băncile de sânge;

●  industria auto și chimică (conservarea produselor inflamabile).

După cum se vede, există o varietate de produse și materiale care pot fi depozitate într-o cameră rece. Regula este că orice încărcătură care are nevoie de refrigerare pentru a-și menține proprietățile mai mult timp poate profita de acest sistem de răcire.

Se știe că investiția într-o cameră rece este relativ mare și, tocmai din acest motiv, este esențial ca managerul să adopte câteva bune practici pentru a o menține într-o stare bună de conservare pentru o perioadă mai lungă de timp.

Apelați la specialiștii TC Romania Crown Cool, dacă vreți să vă instalați o cameră frigorifică performantă!

Articolul Anterior

Studiu de caz: cât costă piesele aftermarket pentru Skoda Octavia vs din dezmembrări

Articolul Urmator

Hidroizolații pentru terasă sau balcon

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *