Utilizările pietrei de râu: de la finisaje exterioare la decorațiunile de interior

Fie că ai în proiect finisarea exterioarelor sau vrei să adaugi câteva decorațiuni interioare, pietrele de râu reprezintă un material pe care ar trebui să îl iei în considerare.

Fiind un material ecologic, pietrele de râu pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior, iar datorită formelor inegale și a mulțimilor de culori, acestea pot fi aranjate în diferite modele.

Piatra de râu, având diverse culori, dacă este folosită într-un mod creativ, poate crea spații care arată bine, la un preț avantajos.

De ce sunt potrivite pietrele de râu pentru finisajele exterioare și decorațiunile de interior

Deoarece este un material care se integrează bine cu mediul înconjurător, piatra de râu este ușor de procurat la costuri reduse și poate fi o variantă viabilă pentru ambele medii.

Acestea pot fi folosite în diverse aplicații, iar datorită formelor inegale, pot fi așezate în diferite modele, transformând spațiul în care sunt puse în locuri de invidiat.

Dar unde putem folosi pietrele de râu atunci când avem de finisat spațiile exterioare sau de decorat acele medii interioare?

Pietre de râu pentru finisajele exterioare

Atunci când vrem să folosim pietre de râu pentru exterior, avem mai multe variante, de la casă până la grădină:

 • Placarea fundației casei – putem folosi pietre de dimensiuni mai mari pentru a placa fundația casei, astfel încât să ieșim din norma obișnuită și să oferim un suflu nou casei.
 • Placarea gardurilor – pe lângă fundația casei, tot folosind pietre mari, putem placa gardurile care despart curtea de stradă sau de grădină.
 • Decorarea aleilor – putem decora aleile dintre curte și grădină, sau din grădină, dacă este mai mare, cu pietre de râu de dimensiuni mai mici.
 • Placarea fântânii – dacă avem o fântână în grădină, o putem placa cu pietre de râu de diferite dimensiuni sau culori, în funcție de restul design-ului grădinii.
 • Decorarea ghivecelor – dacă avem ghivece mai mari, putem să folosim pietre de râu de dimensiuni mici pentru a le decora, lipind pietrele una lângă cealaltă până acoperim întregul ghiveci.
 • Umplerea spațiilor din curte sau grădină care nu sunt circulate – putem folosi pietre de râu pentru a umple spațiile necirculate, dacă nu reușim să creștem iarbă sau să le întrebuințăm un scop. Astfel, acele spații vor arăta mai bine decât înainte.
 • Mozaicuri – putem crea mozaicuri în curte sau grădină, folosind pietre de râu de culori diferite pentru a atrage atenția și a avea un punct central.

Pietre de râu pentru decorațiuni de interior

Pentru interioare, putem să folosim pietrele de râu aproape în fiecare încăpere:

 • Placarea pereților – putem placa pereții din bucătărie și baie care sunt în pericol să fie udați constant, piatra de râu fiind un material care se descurcă bine cu locurile umede.
 • Placarea șemineului – dacă dorim un aspect rustic pentru camera noastră, putem să folosim pietre de râu pentru placarea șemineului. Fie îl placăm complet cu pietre de aceeași dimensiune și culoare, fie îl placăm cu bucăți mai mari de pietre, lăsând spații între ele.
 • Decorațiuni pentru dormitor – pietrele de râu pot fi folosite și pentru decorarea dormitorului, transformând un perete obișnuit într-un adevărat tablou din pietre de dimensiuni și culori diferite.
 • Măsuța de cafea – dacă vrem un obiect care să iasă în evidență, putem decora măsuța de cafea cu pietre de râu, urmând să le afișăm în spatele unui strat de sticlă.
 • Mânere – putem înlocui mânerele de la dulapuri cu pietre de râu, care vor da un aspect cu totul nou casei tale.
 • Preșuri – putem înlocui preșurile de la intrarea în casă sau cele din baie cu preșuri din piatră de râu. Trebuie doar să fim atenți că piatra să nu prezinte colțuri, în care ne putem zgâria, și să fie netedă.

Acestea au fost ideile noastre pentru finisaje exterioare și decorațiuni de interior cu ajutorul pietrelor de râu. Dacă e timpul pentru un nou proiect în gospodăria ta, ai găsit deja materialul pe care îl poți folosi aproape oriunde!

Articolul Anterior

Despre anvelopele Sailun all-season

Articolul Urmator

Avantajele parchetului triplustratificat pentru o locuință modernă

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *