Vehiculele electrice vor înlocui actualele mașini în maxim 20 de ani

Pe Terra vor fi în circulație 323 de milioane de mașini electrificate în 2040, afirmă specialiștii, deci și vom avea și stații de încărcare electrice tot mai evoluate.

Efectele pandemiei asupra pieței auto sunt evidente pentru toată lumea. În lunile de izolare fizică și chiar socială pe care le-am parcurs în 2020, vânzările de mașini au scăzut destul de mult la nivel global, lăsând doar segmentul de mașini electrice cu rezultate pozitive acum, la final de an aflat sub puterea coronavirusului.

Cum poate mobilitatea după izolare să fie mai sigură, mai sănătoasă și mai economică?

Trăim un moment unic: transformarea rutinelor noastre din cauza unei pandemii care ne-a pus sănătatea și economia sub control. Te-ai gândit vreodată că această situație aduce și schimbări care vor rămâne permanente și ne vor transforma radical atunci când izolarea se va termina?

Când izolarea se va termina, tendința de a ne proteja de infectare și de a ne întări sănătatea va crește. Va fi necesar să ne regândim obiceiurile pentru a păstra accentul pe sănătate și bunăstare de acum, atât în ​​ceea ce privește alimentația, cât și activitatea fizică. Dar și mijloacele de deplasare pe care le vom folosi.

În următorii 20 de ani, faptul că se așteaptă ca 323 de milioane de vehicule electrice și hibride plug-in ca  să fie în circulație înseamnă nu mai puțin decât o creștere de 30 de ori față de  nivelul actual. Iar bateriile auto de nouă generație vor fi protagonistele de vază în acest scenariu aproape SF.

Prin urmare, deceniul în care am intrat și următorul vor continua să fie considerate ca făcând tranziția definitivă de la mobilitatea tradițională la mobilitatea electrică, mai puțin nocivă pentru mediul în care trăim.

În plus, semnalele de pe cele trei piețe principale de autovehicule ale lumii:  China, UE și SUA sunt foarte încurajatoare. Toate trei au început deja să crească din punctul de vedere al vehiculelor electrice, dar și al stațiilor de încărcare electrice.

Cele mai citite articole

Chiar și aceea mai conservatori dintre conducătorii auto se gândesc mai degrabă la o mașină hibrid, decât la una clasică, dacă vor să își ia un autovehicul nou în această perioadă.

Stimulente în întreaga lume pentru achiziția de mașini electrice

În  Europa, în special pe piețe precum Franța, Germania și Italia, există multe inițiative pentru a stimula vânzările de mașini cu emisii zero, cum ar fi bonusurile și subvențiile.

În  Statele Unite,  situația este puțin mai complexă. Piața energiei electrice este în contracție din ianuarie 2020, în principal pentru că administrația Trump prin acțiunile sale părea chiar să dorească să împiedice răspândirea mașinilor cu impact redus asupra mediului.

Rezultatul alegerilor din Statele Unite din noiembrie, prin victoria democraților va însemna o schimbare drastică de viziune în favoarea vehiculelor ecologice.

Nu în ultimul rând: prețul mașinilor electrice începe ca să scadă. Costul lor de fabricație și implicit de achiziție este din ce în ce mai mic în principal pentru că, pe măsură ce numărul lor crește, bateriile vor continua să coste din ce în ce mai puțin și să fie tot mai fiabile.

Toate acestea, împreună cu costuri de operare mai mici în comparație cu alternativele de ardere a combustibililor clasici, vor face mașinile electrice din ce în ce mai atractive pentru oamenii din toate clasele sociale.

Vehiculele electrice câștigă teren în politicile naționale și internaționale, deoarece reduc poluarea și sunt mai eficiente din punct de vedere energetic . În timp ce vehiculele cu ardere sunt, în medie, 25% eficiente, vehiculele electrice sunt în jur de 85% eficiente. Cu alte cuvinte, costul mobilității este cu o treime mai mic decât cel prezentat de vehiculele cu combustie.

Iar producătorii de stații electrice sunt și ei pe poziții pentru a facilita marele salt către mobilitatea cu vehicule de ultimă generație eco-friendly!

Cele mai citite articole

Share your love