Varsta inaintata, o igiena dentara care nu este respectata cu regularitate si chiar tratamente stomatologice vechi, cand tehnologia nu era atat de performanta, acestea sunt unele dintre cauzele pentru care multe persoane in varsta se confrunta cu probleme dentare si, in special, cu lipsa unui numar mare de dinti.
Una dintre cele mai comune solutii in acest caz este proteza dentara, cea mobila fiind o solutie la indemana pentru orice pacient. Deoarece este mobila, acest tip de proteza dentara are tendinta de a se misca sau chiar de a cadea in timpul mestecarii mancarii sau in timpul vorbitului, rasului, fiind deci o solutie incomoda.
Ce solutii alternative exista la proteza dentara mobila?
Sectorul medicinei stomatologice a evoluat foarte mult in ultimii ani, astfel ca exista mai multe solutii si tratamente de restaurare dentara pentru pacientii care se confrunta cu mai multi dinti lipsa sau chiar cu edentatie. Una dintre cele mai moderne si care se adreseaza in special pacientilor de varsta a treia este implantul dentar Fast and Fixed. Prin intermediul acestui tratament, pacientii pot obtine dinti ficsi intr-o zi.
In ce consta tratamentul Fast and Fixed?
Cele mai citite articole
Inainte de a incepe tratamentul de restaurare dentara cu implantul Fast and Fixed, medicul stomatolog va recomanda efectuarea unor analize si a unei radiografii panoramice si chiar un computer tomograf pentru a putea observa starea de sanatate a cavitatii orale si pentru a putea stabili planul de tratament.
Procedura de inserare a implanturilor Fast and Fixed nu este insa una complicata si de lunga durata, pacientul obtinand o dantura completa imediat dupa aceasta. Printr-o interventie chirurgicala minim invaziva, medicul dentist va insera 4 implanturi dentare pe osul mandibular si 6 pe maxilar, ulterior fiind montata o lucrare protetica provizorie.
Dupa ce inciziile sunt vindecate, iar implanturile sunt oseointegrate, adica dupa aproximativ 4-6 luni, pacientul se va prezenta din nou la stomatolog pentru finalizarea tratamentului, prin montarea lucrarii protetice fixe.
Atat dantura provizorie, cat si dantura definitiva, arata si se comporta la fel ca dantura naturala, fara a fi nevoie ca pacientul sa o indeparteze pentru a o curata.