Zbor charter, zbor regulat, low cost: care este diferența?

Un zbor charter răspunde unei cereri specifice pieței. Acestea sunt zboruri sezoniere, deci nu sunt regulate. Aceste zboruri sunt efectuate de aeronave aparținând companiilor aeriene, dar închiriate de o agenție de turism Sibiu la o destinație și pentru o perioadă fixă.

Ce sunt zborurile programate?

Nu este aceeași metodă de marketing: acestea funcționează pe tot parcursul anului, la ore fixe și nu există nicio variație în funcție de anotimpuri.

Zborurile charter sunt mai ieftine?

Zborurile charter nu sunt neapărat mai ieftine. În timpul vacanțelor școlare, acestea sunt la prețul pieței. Acesta este în special cazul anumitor destinații care sunt deservite doar – chiar și în plin sezon – de zboruri charter. Dar, în majoritatea cazurilor, companiile charter Egipt, Grecia sau orice altă țară încearcă să reducă cât mai mult prețul biletelor. Acesta este motivul pentru care serviciile sunt plătite adesea la bord pe un zbor charter.

Ce alte avantaje ai atunci când mergi cu un zbor charter?

Este adevărat că nu știi orele în avans, dar marele avantaj este că de cele mai multe ori acestea sunt zboruri directe.

Există clase diferite, cum sunt pentru zboruri regulate?

În zborurile regulate există într-adevăr o așa-numită clasă „economică”, care beneficiază de tarife diferite. Prețul scaunului crește odată cu umplerea avionului. Mai bine să cumperi biletul mai devreme! Prețul biletului pentru charter este în general fix orice se întâmplă.

Și costul redus în toate acestea?

Este încă diferit de zborul charter sau de zborul obișnuit. Este un adevărat model economic, care încearcă să reducă pe cât posibil costurile fixe și costurile variabile, pentru a trece această reducere la prețul final. De exemplu, companiile vor folosi aeroporturi secundare pentru a-și reduce costurile.

Costul redus concurează din ce în ce mai mult cu companiile aeriene tradiționale: criteriul prețului devine din ce în ce mai decisiv și nu toate companiile aeriene își pot reduce costurile de exploatare la fel de mult. Unele companii chiar măresc numărul de locuri pe aeronavă, ceea ce le face și mai profitabile, în detrimentul confortului în timpul zborului.

Concret, cum reușesc să reducă atât de mult prețul biletului?

Folosesc aeroporturi secundare, percep toate serviciile auxiliare pentru a reduce costurile. În plus, oamenii sunt obligați să-și rezerve biletele mai devreme, deoarece cu cât avionul se umple mai mult, cu atât crește prețul locurilor. La bord există o singură clasă, iar locurile nu sunt rezervate, ceea ce permite îmbarcarea mai rapidă a pasagerilor. Zborurile sunt scurte și escale rapide, deoarece un avion este mai profitabil în zbor decât pe sol.

Există, de asemenea, combustibil, achiziționat în avans pentru a avea prețuri mai mici. În ceea ce privește personalul, putem spune, de asemenea, că există economii: angajații îndeplinesc mai multe funcții, cum ar fi curățarea aeronavei în timpul unei escale. Și apoi biletele care se vând direct, pentru a evita taxele de agenție sau sistemele de rezervare.

Articolul Anterior

Cum să fii cool în chunky sneakers

Articolul Urmator

Cum să alegi jocul perfect pentru tine?

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *