4 obiecte și accesorii necesare în procesul de sudură

Dacă ești începător în ale sudurii, probabil știi că, pe lângă aparatul de sudură, ai nevoie de alte câteva obiecte pentru a desfășura această activitate. Este bine, însă, să ai grijă, deoarece poate fi tentant să achiziționezi fiecare accesoriu pe care-l găsești. Pentru a te ajuta să alegi doar obiectele necesare, am creat o listă utilă atât celor ce se află la început de drum, cât și sudorilor experimentați.

1. Masca de sudură

Primul lucru de care ai nevoie imediat după ce ai achiziționat aparatul de sudură este o mască pentru sudură. Acest obiect este esențial, așa că nu te grăbi să cumperi primul model ce-ți iese în cale. Studiază cu atenție oferta și alege un produs potrivit nevoilor tale.

Câțiva factori de luat în considerare atunci când optezi pentru o mască de sudură sunt tipul de filtru, opacitatea lentilei, greutatea măștii și, în cazul unei măști automate, timpul de reacție.

2. Mănuși pentru sudură

Următorul obiect pe care trebuie să îl ai este o pereche de mănuși pentru sudură. Fără acest accesoriu, îți asumi riscul de a suferi leziuni ale nervilor mâinilor, ceea ce ar putea duce în cele din urmă la imposibilitatea de a suda. Așadar, investește într-o pereche de mănuși de sudură de calitate.

Este important să știi că există mănuși de sudură mai groase și mai subțiri. Modelele mai groase sunt recomandate începătorilor, deoarece permit apucarea obiectelor fierbinți de metal pentru câteva secunde. Există și mănuși speciale pentru sudură TIG, acestea fiind destul de subțiri deoarece astfel poți lucra mai precis.

3. Clești și cabluri de sudură

Cele mai citite articole

Cleștii și cablurile de sudură joacă un rol important în procesul de a suda. Cablurile de sudură transportă curentul la electrozi pentru a închide circuitul electric de sudură.

Cleștii pentru sudură se folosesc pentru a apuca obiectele de metal care sunt prea fierbinți pentru a fi apucate chiar și purtând mănuși de sudură. Mai există și clești care sunt folosiți pentru a ține împreună obiecte metalice care urmează să fie sudate.

4. Vinclu magnetic pentru sudură

Un accesoriu necesar oricărui sudor este vinclul magnetic pentru sudură. Acest obiect te ajută să ții bucata de metal în loc atunci când sudezi și să o poziționezi așa cum ai nevoie. Este un accesoriu frecvent utilizat la sudarea cadrelor de metal și a meselor.

Există pe piață diferite mărimi de vinclu magnetic. Cele mici sunt potrivite pentru proiecte mai mici, iar cele mari pentru proiecte mari. Asigură-te că achiziționezi mai multe bucăți, deoarece îți va trebui câte un vinclu pentru fiecare colț al obiectului sudat.

Obiectele prezentate mai sus te vor ajuta să sudezi eficient și în siguranță.

Cele mai citite articole

Share your love