Ghid pentru achizitionarea becurilor

Exista patru tipuri populare de becuri: incandescente, fluorescente compacte (CFL), cu halogen si diode emitatoare de lumina (LED). Puteti cauta si light solutions pentru a afla mai multe detalii, insa noi va vom oferi o lista cu cele mai populare becuri.

Pentru inceput, becurile LED sunt unele dintre cele mai eficiente tipuri de becuri, nu degaja caldura, nu contin mercur si emit o lumina puternica. Acestea ofera lumina directionala, astfel incat sunt excelente pentru a lumina suprafetele plane. Unele corpuri de iluminat sunt dotate cu lumini LED incorporate (denumite LED-uri integrate). De altfel, retineti ca acestea sunt de lunga durata (pot functiona pana la 50.000 de ore) .

Becurile incandescente sunt cele mai utilizate tipuri de becuri si sunt de obicei cele mai putin costisitoare. Acestea emit o lumina calda si, de obicei, pot functiona timp de un an – mai mult decat becurile cu halogen, dar nu la fel de mult ca si becurile CFL sau LED. De asemenea, acestea nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca alte tipuri de becuri.

Un alt model de bec cunoscut este cel Compact Fluorescent (CFL). Aceste becuri eficiente din punct de vedere energetic pot emite o gama larga de raze de lumina colorata, in functie de modelul pe care il alegeti. Adesea au nevoie de timp sa se incalzeasca si sa devina mai stralucitoare. Folositi-le pentru a ilumina spatii mari, precum subsoluri, livingul si bucataria. Sunt mai putin costisitoare decat luminile LED si pot functiona mai mult decat luminile incandescente. Aceste becuri contin mercur, deci va trebui sa le manipulati cu atentie. Odata ce s-au ars, le puteti recicla.

De altfel, puteti achizitiona si becuri cu halogen. Aceste lumini emit o lumina alba care simuleaza lumina zilei si sunt eficiente din punct de vedere energetic. Becurile cu halogen sunt excelente pentru lampi sau lustre. Acest tip de bec are cea mai scurta durata de functionare dintre cele patru. Cu toate acestea, este important sa retineti ca se incalzesc rapid, deci trebuie tinute departe de materialele care pot lua cu usurinta foc. De asemenea, va recomandam sa folositi manusi pentru a schimba becul, deoarece uleiul de pe piele, ar putea face becul sa explodeze, daca se incalzeste prea mult.

Cele mai citite articole

Pentru a personaliza camera, alegeti un bec inteligent. Acesta se conecteaza la o aplicatie sau telecomanda si va permite sa schimbati culoarea cu o simpla apasare de buton.

Ce este Wattul?

Wattul se refera la cata energie consuma becul. Cu cat un bec necesita mai multa putere, cu atat va consuma mai multa energie electrica pentru a produce lumina. Pentru a emite o lumina mai puternica, becul va avea nevoie si de o putere mai mare. De exemplu, un bec de 200 de wati va consuma mai multa energie decat un bec de 100 de wati, dar va oferi si mai multa lumina. Cu toate acestea, becurile LED sunt compatibile cu orice dispozitiv, indiferent de puterea necesara.

De cati lumeni am nevoie?

Lumenii se refera la cantitatea de lumina care este radiata sau la luminozitatea becului. Similar cu watii, cu cat lumenul este mai mare, cu atat lumina este mai stralucitoare.

Cele mai citite articole

Share your love