Vara la cafea: idei de amenajare a balconului

Vine vara și da, tuturor ne pare bine, însă până atunci fiecare dintre noi are grijă să pregătească toate detaliile pentru a fi pregătiți pentru desfătarea estivală. Dincolo de pregătirea corpului pentru costumele de baie, chiar și casele noastre încep să capete o nou înfățișare, mai ales dacă ne dorim să simțim vara chiar din balcoanele noastre. Cum poți amenaja balconul pentru a te bucura de frumusețea verii la o cafea? Iată câteva idei.

Stabilește-ți câteva idei de inspirație

Dacă nu știi cum să îți amenajezi balconul cât mai potrivit pentru a simți pe deplin căldura verii, ar trebui să începi să cauți idei de amenajare a balconului pe site-urile de pe internet. Aici vei găsi nenumărate trucuri prin care poți amenaja elegant, minimalist sau distractiv și vei putea să îți faci și o listă a lucrurilor necesare. În plus poți alege culori potrivite sau decorațiuni, în funcție de felul în care le vezi potrivite și în cazul balconului tău. Nu trebuie să fii neapărat specialist în amenajări interioare și nici nu trebuie să apelezi la unul. Este suficient să ai în vedere câteva detalii care țin de poziționare și suprafață, pentru a face lucrurile să se îmbine perfect pentru un aspect minunat. 

Amenajează pardoseala folosind piatră naturală

În loc să optezi pentru betonul simplu sau pentru placaje ceramice care nu asigură o rezistență suficientă, apelează la specialiști care să îți recomande finisaje din piatră naturală. Vei vedea că piatra naturală nu îți oferă doar suprafețe line, ușor de curățat, ci și adevărate bucurii optice de care te vei putea bucura indiferent de sezon. Poți alege între piatra naturală lucioasa sau cea buciardată (antialunecare), iar modelele pe care le oferă piatra naturală sunt unice și cu un colorit aproape ireal. 

Piatra naturală va oferi balconului tău un plus de eleganță, mai ales dacă și în celelalte camere optezi pentru un finisaj similar și obții astfel o continuitate din punct de vedere vizual. 

Fă o curățenie generală și schimbă culoarea balconului

Cele mai citite articole

Dacă ai deja un balcon deschis, cu siguranță culoarea pentru care ai optat pentru zugrăvire și-a mai pierdut din strălucire. Ploaia, soarele puternic și zăpada conduc în timp la deteriorarea straturilor de acoperire, mai ales dacă acestea nu sunt protejate. 

Poți opta însă pentru zugrăvire în culori potrivite pentru vară, în nuanțe de alb, bej sau bleu, care să te conducă cu gândul la faimoasele insule grecești și la soarele arzător. Soarele îl vei avea cu tine în balcon, pentru că dacă amenajezi așa cum trebuie, vei putea să te bucuri de vară direct la cafea, în spațiul tău dedicat.

Optează pentru mobilier de exterior de calitate

În funcție de dimensiunea balconului, dar și de dispunerea sa la nivel de suprafață, va trebui să decizi ce tip de mobilier să alegi. Fie că optezi pentru scaune sau pentru fotolii de exterior, pentru măsuțe de cafea sau mese ample, este important să alegi acele materiale care nu se deteriorează și care pot reziste foarte bine chiar și în cazul expunerii la raze solare. Vei vedea că există nenumărate modele de acest tip și vei avea cu siguranță de unde să alegi mobilierul dorit, în care să te poți simți cât mai confortabil, indiferent dacă te bucuri de o cafea sau de simpla lecturare a unei cărți. 

Nu îți trebui prea multe lucruri pentru a-ți amenaja un balcon în care să stai cu vara la cafea. Inspirația, materialele potrivite pentru decorare și finisare și bineînțeles ceașca de cafea, acestea sunt elementele perfecte pentru a te putea bucura de confort chiar și în balconul propriei locuințe. 

Cele mai citite articole

Share your love