Bijuterii cu perle: 5 idei de accesorizare

Fie că  vorbim despre cercei, brățări sau coliere, perlele n-ar trebui să lipsească din cutia ta de accesorii. Dovadă a rafinamentului, eleganței și feminității, bijuteriile cu perle completează perfect o ținută de seară, formală, dar chiar și una casual, mai lejeră. 

Cândva specifice stilului clasic, acestea au revenit în tendințe datorită versatilității și sofisticării lor. Mai mult decât atât, există anumite reguli pentru a le integra corect în ținuta pe care vrei să o porți. Descoperă 5 idei despre cum poți accesoriza bijuteriile cu perle în funcție de garderobă și trenduri!

1.Minimalism și eleganță

Purtarea bijuteriilor cu perle a fost asociată întotdeauna cu rafinamentul. Acestea se potrivesc perfect cu ținutele monocromatice. 

Un set de culoare alb, bej sau chiar negru va scoate întotdeauna în evidență strălucirea lor naturală în contrast cu întreaga cromatică a ținutei tale. Pentru a da dovadă de eleganță, poți opta și pentru bijuterii din aur cu perle, nu doar pentru cele clasice. Efectul va fi cel puțin la fel de uimitor.

2. Cromatică și nuanță

Bijuteriile cu perle sunt disponibile în mai multe culori și forme, deși cele sferice sunt cele mai populare. Cel mai important lucru este să alegi culoarea care se potrivește nu doar hainelor din garderoba ta, ci și personalității tale. 

Încearcă să eviți integrarea perlelor în ținute mult prea colorate care ar putea masca rafinamentul bijuteriei purtate. Dacă este cazul, alege perle a căror culoare să fie complementară articolelor vestimentare purtate. Rezultatul va fi o compoziție cromatică menită să atragă privirile oricărei persoane.

3. Rafinament și opulență 

Cele mai citite articole

Este cunoscut faptul că purtarea perlelor este asociată cu petreceri rafinate și selecte, cocktail-uri alese și eleganță în general. Din acest motiv, bijuteriile cu perle se potrivesc perfect ținutelor de seară, rochiilor lungi sau salopetelor, seturilor formate din două piese. 

Accesorizate corespunzător, bijuteriile pot scoate în evidență trăsăturile frumoase ale feței, mai ales atunci când porți o coafură care să-ți dezvăluie zona urechilor și a gâtului. 

4. Formă și asociere

Perlele pot avea mai multe forme, deși cea sferică este cea mai comună și se potrivește oricărei ținute. Dacă optezi pentru cercei, alege bijuteriile care să se încadreze fizionomiei tale. 

În general, perlele sferice se potrivesc unor trăsături mai pronunțate și ascuțite, pe când cele în formă de lacrimă sau alungite scot în evidență trăsăturile mai subtile. În aceeași măsură, brățările cu perle pot fi purtate doar alături de un inel discret, eventual incluzând tot o perlă prețioasă.

5. Casual și practic

Nu este o noutate faptul că bijuteriile cu perle sunt accesorizate din ce în ce mai des și la ținutele obișnuite și sport, nu doar la cele office sau elegante. Ele pot fi asociate și ținutelor pe care le porți atunci când vrei să ieși în oraș pentru a te întâlni cu prietenii, când mergi la un film sau la o simplă plimbare prin parc. 

Bineînțeles, pentru a se potrivi cu articolele vestimentare alese, încearcă să optezi pentru o paletă cromatică unitară, în nuanțe neutre. 

Bijuteriile cu perle devin tot mai la modă în zilele de astăzi. Indiferent de ținuta pe care alegi să o porți, asocierea unor astfel de bijuterii îți va completa armonios look-ul. Te vor ajuta să arăți elegant, rafinat, evidențiindu-ți astfel trăsăturile definitorii într-un mod discret.

Cele mai citite articole

Share your love