Județul Bacău se extinde, în partea de vest, până la Carpații Orientali, așadar, are un potențial turistic ridicat. Dacă iei în calcul și faptul că este amplasat într-o zonă istorică tumultuoasă a României, devine evidentă existența unor destinații de vacanță cel puțin interesante. În plus, oportunitățile de cazare sunt numeroase, de la hoteluri și pensiuni până la apartamente de inchiriat in Bacau. Iată ce poți vizita.
Salina Drumul Sării
Situată în Târgul Ocna, salina Drumul Sării este mică, dar drăguț amenajată, și propune activități care pot umple cu ușurință o zi: terenuri de sport, expoziții de artă, loc de joacă pentru copii, o bisericuță și un ștrand cu apă sărată.
Un alt avantaj este că discutăm despre cea mai apropiată salină naturală pentru toate județele din Moldova – prin urmare, dacă dorești să încerci o cură de tratament pentru afecțiuni respiratorii, destinația este considerată excelentă.
Castelul Roșu
Castelul Roșu este amplasat în zona Hemeiuș și este înconjurat de al doilea cel mai mare parc dendrologic din România, amenajat încă din anul 1880. De altfel, parcul este destinația principală, castelul fiind închis pentru vizitatori din cauza stării deosebit de precare în care se află.
Pe de altă parte, în parc poți vedea, de pildă, un impresionant arbore sequoia. Și dacă ești ușor nostalgic, aici a fost filmată și Dumbrava Minunată, ecranizarea celebrei povești a Lizucăi și a lui Patrocle, semnată de Sadoveanu.
Palatul Știrbei
Situat în Dărmănești, Palatul Știrbei a avut și el o istorie tumultuoasă, evoluând de la reședința prințului Gheorghe Știrbei, la final de secol XIX, la sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoză și tabără pentru copii.
Lăsat în paragină o perioadă, a fost cumpărat de un proprietar privat. Până una-alta, face parte din patrimoniul țării ca monument istoric și are un parfum al său, care merită testat în timpul unei vizite.
Lacul Poiana Uzului
Cele mai citite articole
Lacul Poiana Uzului este un lac antropic de acumulare, format după construirea unui baraj cu contraforți, care este, în sine, un element de inginerie spectaculos. Poate fi folosit ca loc de relaxare pentru pasionații de pescuit sau poate constitui punctul de plecare pe traseele din Munții Ciucului.
Lacul Bacău I și II
Cele două arii protejate din județul Bacău sunt adăpostul a numeroase specii de păsări, ceea ce le transformă în destinații preferate de pasionații de birdwatching din Moldova. Poți vedea specii pe cale de dispariție, dintre care unele foarte rare pe teritoriul Europei, sau poți testa pescuitul sportiv, traseele de ciclism, canotajul, turismul ecvestru sau înotul.
Vivariumul
Vivariumul este amplasat chiar în orașul Bacău și este o importantă atracție turistică, în special pentru pasionații de biologie, fiind singurul muzeu din România care crește și reproduce exponatele.
Clădirea este declarată monument istoric, fiind ea însăși fascinantă, iar în interiorul ei există 4 expoziții permanente în care poți admira câteva mii de specii de pești, reptile și păsări.
Rezervația naturală Nemira
În rezervația naturală Nemira există sute de specii de plante și animale protejate, pe care iubitorii de trasee montane le pot zări sau auzi, în funcție de momentul în care se desfășoară vizita și de răbdarea pe care o au. În plus, ea este punctul de plecare în diverse excursii în munții Nemira.
Lacul Lilieci
Lacul Lilieci este o altă zonă declarată rezervație avifaunistică și zonă protejată, mulțumită numeroaselor specii de păsări migratoare care îl folosesc ca loc de popas, odihnă și hrană în traseele lor. Există specii pe cale de dispariție, tot felul de rațe prietenoase și spectaculoasa acvilă codalb, pe care pasionații de ornitologie abia așteaptă să o zărească.
Chiar dacă, poate, nu este menționat de foarte multe ghiduri turistice, județul Bacău reprezintă o destinație ofertantă, care poate umple, cu siguranță, câteva zile de relaxare în cuplu sau în familie.
Sursa foto: Shutterstock